Reklamna kampanja
0

PETA bez dozvole koristi fotografiju Michelle Obame

Sarajevo-x.com
Organizacija za zaštitu životinjskog svijeta, PETA, ponovo je u centru 'skandala'. Naime, ovog puta su bez dozvole iskoristili fotografiju prve dame SAD-a Michelle Obame.

Supruga predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Baracka Obame, našla se na fotografiji zajedno sa Oprah Winfrey, Tyrom Banks i Carrrie Underwood, u reklamnoj kampanji PETA-e i to pod sloganom 'Bez krzna i nevjerovatni'.

Međutim, dok su Winfrey, Banks i Underwood dale saglasnost, Michele Obama nije dala dozvolu za korištenje svoje fotografije, jer prvoj dami Amerike i nije dozvoljeno podržavanje posebnih interesnih skupina.

"Nismo dali pristanak na to", kazala je glasnogovornica Michelle Obame za američke medije.

Organizacija PETA je, pak, istakla kako neće uklanjati reklamu, te kako ranije izjave Michelle Obame da je ona veliki protivnik korištenja životinjskog krzna im daje dozvolu da se služe njenom fotografijom.

"Nismo tražili dozvolu od Bijele kuće, ali činjenica da je Michelle Obama već ranije izjavljivala kako ne nosi krzno daje nam dozvolu da se koristimo njenom fotografijom“, kazala je predsjednica PETA-e Ingrid Newkirk.