Ljepota i bogatstvo
46

Ko su 14 najljepših bogatašica na svijetu?

Klix.ba
Pogledajte fotografije neke od najljepših, a ujedno i najbogatijih žena na svijetu. Iako je većina njih bogatstvo naslijedila, neke su ga stvorile vlastitim rukama.

1. Charlotte Casiraghi

Tridesetogodišnja Charlotte posjeduje bogatstvo u vrijednosti od 5,7 milijardi dolara i drugo je dijete Caroline, princeze Monaca i talijanskog industrijalca Stefana Casiraghija.

2. Marie Besnier Beauvalot

Bogatstvo ove ljepotice procijenjeno je na 2,5 milijarde dolara. Ona je sa svojom braćom naslijedila mljekarsku kompaniju Lactalis 2000. godine.

3. Perenna Kei

Posjeduje 80 posto dionica kompanije Logan Property koja se bavi prodajom vrhunskih nekretnina u južnokineskom gradu Shenzhen. Perenna ima 26 godina i bogatstvo u vrijednosti od 1,3 milijarde dolara.

4. Sara Blakely

Ova 44-ogodišnja vlasnica kompanije Spanx koja proizvodi intimno rublje vrijedi 1 milijardu dolara.

5. Aerin Lauder

Nasljednica je kompanije Estee Lauder, a razvila je i vlastitu liniju mode, parfema, kozmetike i namještaja pod nazivom Aerin. Njeno bogatstvo iznosi 1,85 milijardi dolara.

6.Tamara Ecclestone

Kćerka milijardera Bernieja Ecclestonea vlasnica je 3,6 milijardi dolara.

7. Dylan Lauren

Dylan je kćerka poznatog modnog dizajnera Ralpha Laurena i posjeduje bogatstvo u vrijednosti od 4,7 milijardi dolara. Umjesto da ide očevim stopama, Dylan je otvorila najveću prodavnicu slatkiša na svijetu - Dylan's Candy bar.

8. Laurene Powell Jobs

Supruga preminulog Stevea Jobsa vlasnica je bogatstva vrijednog 20,4 milijarde dolara. Laurene je osnivala organizaciju koja zagovara reforme u oblasti edukacije i imigracijske politike.

9. Ivanka Trump

Njeno bogatstvo procjenjuje se na 3 milijarde dolara. Trenutno je potpredsjednica očeve kompanije.

10. Josie Ho

Kćerka vlasnika kasina posjeduje 7 milijardi dolara koje joj otac nije uskratio ni nakon što ga je razljutila glumeći prostitutku u nekim filmovima.

11. Anna Anissimova

Poznata i kao ruska Paris Hilton, Anna Anissimova vrijedi 2 milijarde dolara. Njen otac zaradio je bogatstvo trgujući metalom.

12. Amanda Hearst

32-godišnja Amanda vlasnica je 8,7 milijardi dolara. Nasljednica je Hearst korporacije.

13. Holly Branson

Kćerka poduzetnika Richarda Bransona ima bogatstvo vrijedno 3,8 milijardi dolara. Studirala je neurologiju na medicinskom fakultetu i radila na neurološkom odjeljenju bolnice u Chelseau i Westminsteru.

14. Georgina Bloomberg

Georginino bogatstvo procjenjuje se na 11,5 milijardi dolara i kćerka je bivšeg gradonačelnika New Yorka. Profesionalno se bavi jahanjem.