|

Kako preživjeti Valentinovo kao samac

Kako preživjeti Valentinovo kao samac
1.643
Klix.ba
29.1.2013. u 19:59
45
komentara
1,6k

dijeljenja
Kako preživjeti Valentinovo kao samac
Iako ste možda slobodni svojom voljom, Valentinovo zna biti depresivan dan za one koji nemaju partnera. Teško je izbjeći crvene i roze čestitke te ignorisati reklame o posebnim darovima i večerama, a da se ne osjetite usamljeno ili napušteno.
No, postoji način kako da izbjegnete negativne osjećaje. Slijede savjeti kako preživjeti Valentinovo kao samac.


1. Mislite na to da je Valentinovo stvoreno primarno kako bi se razne kompanije obogatile prodajom čokoladica i čestitki koje se brzo zaboravljaju. Ako ništa drugo, to što ste bez partnera pomoći će vam da sačuvate novac i potrošite ga na nešto pametnije.

2. Saznajte gdje se održavaju zabave za samce na taj dan. Udruživanjem s osobama koje su protiv Valentinova može vam pomoći da izbjegnete svu tu romantiku i zabavite se.

3. Razmotrite i tu činjenicu da, iako ste bez pratnera, niste sami. Okruženi ste sa minimalno šest miliona ljudi koji su sami širom svijeta na taj dan. I oni vjerovatno razmišljaju kako je to samo komercijalizovani praznik.

4. Na taj dan izbjegavajte osobe koje se vole hvaliti kako kupuju ili primaju skupe romantične darove. Okrenite se ljudima koji misle da Valentinovo nije ništa bitno, ili koji su slobodni poput vas.

5. Provedite neko vrijeme razmišljajući o tome koje su koristi do toga što ste slobodni. Imate svoj prostor, možete planirati prema sebi i svojim željama, ne morate nikome podnositi račune o tome šta radite, slobodni ste da se družite s različitim ljudima i prije ili kasnije ćete se sigurno zaljubiti u nekoga.
Prijavi grešku


Komentari (45)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...