Klix.ba saznaje
675

Joksimović doček Nove godine u Sarajevu vraća na Trg BiH, poznato ko nastupa drugu noć

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Regionalna muzička zvijezda Željko Joksimović zabavljat će građane Sarajeva i brojne turiste u najluđoj noći u godini i uvesti ih u 2020., zvanično je potvrđeno za Klix.ba iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Nakon lanjske pauze novogodišnja zabava se vraća na Trg BiH pa će tako srbijanski pjevač Željko Joksimović nastupati na istom mjestu gdje su spektakle pravili Dino Merlin i Zdravko Čolić.

Zvijezda ovogodišnjeg dočeka Nove godine u Sarajevu već se intenzivno priprema za ovaj nastup jer želi opravdati očekivanja publike i visoke standarde koji su postavljeni prethodnih godina.

Dan poslije, 1. januara 2020. godine, gradske vlasti su se potrudile da Sarajlijama i gostima upriliče još jednu sjajnu zabavu uz kultni bend Zabranjeno pušenje. Koncert će biti održan ispred Vječne vatre u Titovoj ulici.

Tradicionalno će noć uoči dočeka Nove godine, 30. decembra, ispred Katedrale biti upriličen koncert klasične muzike. Ove informacije bit će saopćene na press konferenciji koja će sutra biti održana u Vijećnici, a kojoj će prisustvovati Abdulah Skaka i Željko Joksimović.

Sigurno je da će svi učesnici novogodišnjeg programa napraviti sjajnu trodnevnu zabavu u glavnom gradu BiH u kojem se ponovo očekuju hiljade turista.