Snima novi spot
17

Jasna Gospić: Ne bih odbila da ponovo nastupim na Eurosongu, još sam u punoj snazi

E. Sk.
Bh. pjevačica Jasna Gospić nekoliko dana Prag je zamijenila Sarajevom. U svom rodnom gradu Jasna je proteklih dana snimala novi cover koji će uskoro objaviti.

Kako nam je kazala, riječ je o pjesmi "Piensa En Mi" Luza Casala iz španskog filma "Visoke potpetice". Upravo u Španiji će, govori nam, za ovu pjesmu snimati i videospot.

"Nedavno sam napravila cover pjesme "Bolujem" i s obzirom da je bilo jako uspješno, nastavila sam sa snimanjem covera. Nova pjesma je u fazi miksanja, nadam se da će se svidjeti publici. Imam želju da snimim cijeli album covera, ali ne žurim, radim polako", kaže nam Gospić koja je nedavno proslavila 40 godina rada na sceni.

Fotografija koju je Jasna objavila s plaže u Španiji izazvala je mnogo pozitivnih komentara i komplimenta koje je pjevačica dobila na račun svog izgleda. Otkriva nam šta je tajna njene vitke linije, na kojoj joj i u 58. godini zavide mlađe kolegice.

"Pazim šta jedem, mnogo hodam, a osim toga, genetika ima mnogo veze s tim, jer moja majka ima 86 godina, a kada je čovjek gleda s leđa, pomislio bi da je neka djevojka. Istina, malo sam se opustila preko ljeta, uživala sam u španskoj kuhinji, a kasnije i u tradicionalnoj bosanskoj kuhinji kojoj je teško odoljeti. Sada se ponovo vraćam na svoj režim ishrane. Radim na sebi da budem što duže vitka i zdrava i drago mi je ako se to primjeti", iskrena je Gospić.

Na kraju razgovora s Jasnom smo evocirali uspomene na davnu 2005. godinu kada je nastupila na izboru za Pjesmu Eurovizije s pjesmom "Čarolija".

"Ako bi se zvijezde poklopile, i ako bih imala dobru pjesmu, mislim da ne bih odbila novi nastup na Eurosongu. Još sam uvijek u punoj snazi i mogla bih da odradim takav zadatak", priznaje Gospić.