Sjajan odaziv
51

Izvedbom predstave "Ljubičasto" ozvaničen početak dm kampanje za žensko zdravlje

dm kampanja o ženskom zdravlju
dm kampanja o ženskom zdravlju
U prepunoj sali Kamernog tetara 55 sinoć je, povodom početka nove dm-ove kampanje za žensko zdravlje, izvedena sjajno prihvaćena predstava "Ljubičasto" redateljice Selme Spahić, koja tretira problem konzervativnosti i uskogrudnosti društva, nažalost često pravdanih brigom, dobrim namjerama pa čak i ljubavlju.

Dobro uigrana ekipa glumaca Boris Ler, Maja Izetbegović, Sabit Sejdinović, Anja Kraljević i Tatjana Šojić, odabranoj publici, studenticama medicine i psihologije Univerziteta u Sarajevu, poznatim bh. urednicama i novinarkama te influensericama, predočila je izazove s kojima se žene svakodnevno suočavaju u bh. društvu, a koji se mogu negativno reflektirati i na mentalno zdravlje.

dm kampanja o ženskom zdravlju
dm kampanja o ženskom zdravlju

Upravo je žensko zdravlje, s akcentom na mentalno i menstrualno zdravlje, u fokusu ovogodišnje dm-ove kampanje tokom koje će biti organizirane različite aktivnosti s ciljem zaštite i unapređenja zdravlja žena, dok je ovaj najavni događaj za cilj imao da prisutne potakne na razmišljanje i djelovanje.

"Žensko zdravlje je tema kojom se kompanija dm aktivno bavi te različitim projektima i aktivnostima nastoji doprinijeti destigmatizaciji mentalnog i menstrualnog zdravlja žena, jer su to nažalost oblasti za koje još uvijek neki misle da treba da budu 'iza paravana'. Cijenimo svaku hrabrost koja otvoreno progovara o problemima našeg društva pa smo se upravo zbog toga odlučili organizirati jedinstveni događaj za one dame za koje vjerujemo da će dalje svojim radom i angažmanom truditi se da rade isto, odnosno da djeluju protiv bilo kakvih predrasuda a promovišu različitost mišljenja, te zaštitu i brigu o zdravlju općenito", izjavila je Ajla Hadžić, menadžerica Marketinga u dm drogerie markt te dodala kako je kompaniji bila posebna čast ugostiti studentice medicine i psihologije te njima – kao i ostalim prisutnim damama – upriličiti jedinstvenu večer posvećenu upravo njima.

dm kampanja o ženskom zdravlju
dm kampanja o ženskom zdravlju

Nakon predstave, druženje zvanica i glumaca nastavilo se u foajeu Kamernog teatra 55, gdje se o problemu stigme nastavilo razgovarati u neformalnoj atmosferi.

Kompanija dm je najavila da će se već na svom narednom događaju, koji se uveliko priprema, 7. dm ženskoj utrci, nastaviti govoriti o ženskom zdravlju – posebno onom fizičkom.