Izložba "Fotografija godine BiH 2012" putuje u Banju Luku

Izložba "Fotografija godine BiH 2012" putuje u Banju Luku
2
Klix.ba
3.12.2013. u 15:22
1
komentara
2

dijeljenja
Izložba "Fotografija godine BiH 2012" koju organizira internet portal Fotografija.ba seriju putovanja po BiH završava u Banjoj Luci.
U paviljonu Staklenca (park Petar Kočić, Banja Luka) u periodu od 6. do 13. decembra bit će postavljeno 50 najboljih fotografija iz pet kategorija: Ljudi, Grad, Priroda, Press i Kreativna fotografija koje je od ukupno 1.750 pristiglih fotografija odabrao stručni žiri u sastavu Bevis Fusha (Albanija), Branislav Brkić (Srbija), Marc Prust (Belgija), Mario Periša (Hrvatska) i Zijah Gafić(BiH).

Otvaranje izložbe je u petak, 6.12.2013. godine u 19 sati.

Podsjećamo, fotografija godine BiH je prvi festival fotografije u Bosni i Hercegovini, a u organizaciji portala Fotografija.ba održava se treću godinu za redom. Nagradni fond festivala za 2012. godinu iznosio je 8.000 KM.

Osim izbora 50 najboljih fotografija dodijeljene su i nagrade pobjednicima kategorija:
Nagradu u kategoriji PRESS osvojio je Midhat Poturović sa fotografijom „Rudari“. Za svoj rad autor je nagrađen sa izradom profesionalne web stranice (dizajn, hosting, domena itd.) poklonom portala Fotografija.ba te grafikom Amera Hadžića.

Nagradu u kategoriji Priroda osvojio je Denis Ruvić sa fotografijom „Dolazak proljeća“. Denis je nagrađen sa kamkoderom Canon LEGRIA HF R306 poklonom firme Avtera BH.

Za fotografiju koja se najviše istakla u kategoriji Grad žiri je odabrao rad Marka Stamatovića pod nazivom “Lekina bara”. Za svoj rad Marko je nagrađen sa fotoaparatom Canon EOS 1100d sa objektivom 18-55m poklonom firme Kim Tec.

U kategoriji Kreativna nagradu je osvojio Filip Gržinčić sa fotografijom “Twisted”. Kao nagradu je dobio organizovanje samostalne izložbe, poklonom galerije BlackBOX.

Za poseban uspjeh na konkursu te fotografiju u kategoriji Ljudi nagrađen je Goran Bisić sa fotografijom "Come back", koji je osim nagrade u kategoriji dobio i posebno priznanje Grand Prix zbog ostvarenog uspjeha na konkursu. Nagrađen je sa profesionalnim aparatom Canon EOS 7D i objektivom 18-135mm IS, poklonom kompanije Canon, koja je ujedno generalni pokrovitelj konkursa.

Spisak autora koji su prošli selekciju i njihove radove možete pogledati ovdje.


Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...