Ne ide joj geografija
1.3k

Izjava srbijanske voditeljice je hit na internetu: Srbija je možda čak i duplo manja od Amerike

N. O.
Screenshot/TV Happy
Screenshot/TV Happy
Voditeljica emisije Rano jutro na TV Happy je zahvaljujući svom "poznavanju" geografije postala hit na internetu izjavivši da je Srbija "duplo manja od Amerike".

Usljed tragičnih događaja koji su posljednjih dana potresli regiju, i na srbijanskoj TV Happy u emisji Rano jutro govorilo se upravo o tome, a voditeljica je pokušala povezati ono što se desilo s masovnim ubistvima u SAD-u.

Čini se da joj to nije išlo od ruke, a zbog jedne izjave postala je predmet ismijavanja na društvenim mrežama.

"Amerika je velika zemlja i velika država. Srbija je, naravno, svi znamo, duplo manja. I možda čak i više nego duplo manja nego Amerika", kazala je.

Isječak u kojem se može čuti dok ovo govori je ubrzo podijeljen na mrežama i samo na Twitteru je pregledan 200 hiljada puta te je izazvao i brojne komentare.

"Kažite joj da ne lupa i da je Srbija manja od neke američke mjesne zajednice", glasio je jedan od komentara u kojima su kritikovali voditeljicu zbog neznanja.

Neki su se i našalili iskoristivši stih: "Metar moga sela, Amerika cijela".

Podsjetimo, TV Happy je uz Pink TV prepoznatljiva po reality programima te su nedavno peticijom građani pozivali na zabranu emitovanja zbog sadržaja koji obiluju scenama nasilja.