Zagrijani za naš grad
11

IQOS Zona za zagrijavanje tokom SFF-a: Mjesto gdje je dobra promjena zagarantovana

Počinje najveća prezentacija kinematografija Jugoistočne Evrope - 28. Sarajevo Film Festival! Ponovo u punom kapacitetu, na brojnim lokacijama i uz prisustvo velikog broja turista, Sarajevo će biti centar regije od 12. do 19. augusta.

Jedinstvena festivalska atmosfera uveliko se može osjetiti na ulicama našeg grada koji vrvi od brojnih atrakcija, kao u dobra stara vremena, te je zabava zagarantovana i između iščekivanih filmskih projekcija.

Mnogo je događaja tokom SFF-a, ali je nama za oko zapalo jedino mjesto u gradu gdje je dobra promjena zagarantovana.

"Zagrijani za naš grad"

Ako ste prethodnih dana prošetali centralnim ulicama Sarajeva sigurno ste primjetili natpise "Zagrijani za naš grad". O čemu je zapravo riječ?

Ukoliko ste pušač koji i pored toga što zna koliko su cigarete štetne nije bio dovoljno motivisan da ih zauvijek i ostavi – IQOS Zona za zagrijavanje smještena u parku kod knjižare "Svjetlost" mjesto je koje tokom festivala ne bi trebalo da zaobiđete.

Da li je moguće vidjeti razliku između IQOS-a i klasičnih cigareta? Da. Da li se to može učiniti zatvorenih očiju? Naravno. To će svim posjetiocima biti prezentovano u Zoni za zagrijavanje tokom festivalskih dana.

Osim eksponata putem kojih ćete se zatvorenih očiju moći uvjerite u značajne prednosti IQOS-a u odnosu na klasične duhanske proizvode, očekuju vas su i druge aktivnosti koje pokazuju zbog čega je sve IQOS bolji izbor od nastavka pušenja cigareta. Prvih festivalskih dana, tačnije u petak 12. i subotu 13. avgusta, zonu će posjetiti naučni komunikator, Milan Popović, koji će jednostavnim naučnim eksperimentima približiti odraslim pušačima razliku između IQOS-a i cigareta i nauku koja stoji iza ovog revolucionarnog uređaja.

Milan neće biti sam, već 13. augusta će mu se pridružiti i poznati glumac Tarik Filipović, a 19.08. u "Zoni za zagrijavanje" biće i Branko Đurić Đuro. Oni će podijeliti svoje priče kako su postali dio IQOS svijeta i svoja iskustva korištenja ovog revolucionarnog uređaja. Korisnici IQOS-a, ali i oni koji će to tek postati bit će u prilicu popiti kafu i družiti se sa ova dva glumačka velikana, razmijeniti iskustva i sigurno se dobro zabaviti.

Kako bi svako ko se odluči ući u IQOS porodicu bio dodatno nagrađen, pobrinut će se "Almadebysisters" brand koji je posebno za ovu priliku osmislio majice koje podcrtavaju odlučnost odraslih pušača da naprave bolji izbor. Ovo limitirano izdanje eksluzivnih majica, rezultat je saradnje IQOS-a i jednog od najpoznatijih domaćih modnih brandova.

"IQOS warm up nights"

Kako biste se ‘zagrijali’ prije filma ili razmijenili utiske poslije, IQOS će tokom svih osam dana trajanja festivala, na dvije najpoznatije lokacije u Sarajevu – KAWA i Delikatesna radnja – u periodu od 20.00 do 22.00 i od 22.00 do ponoći, organizirati IQOS warm up nights – zagrijavanje za nezaboravne filmske noći. Goste očekuju interesantni DJ-evi, sadržaji i nezaboravno druženje.

"Auto budućnosti na ulicama Sarajeva"

Za najvjernije članove IQOS Club je tokom trajanja SFF-a pripremio i jedno doista jedinstveno premium iskustvo, te će najbrži korisnici imati priliku da se voze automobilom budućnosti – Tesla. Korisnike koji se registriraju na sajtu IQOS Club-a za vožnju Teslom također očekuje i poseban "treat", večera za dvoje u poznatom sarajevskom restoranu "BarSa". Tesla je zasigurno automobil u kojem bi se sigurno svi rado provozali, a koji savršeno dopunjuje IQOS brand, jer su oba revolucionarna, napravljena s mišlju na budućnost i bolje izbore koji se i te kako isplate.

Kao i uvijek tokom trajanja festivala, događaja je jako puno, a glavni cilj je da uživate u njemu što je više moguće, ali da promjene za koje se odlučite ostanu sa vama i poslije. IQOS je rezultat vizije o tome kako budućnost treba izgledati – bez duhanskog dima, i kako odnos prema korisnicima treba biti – apsolutna podrška, odgovornost i bolji izbor, u svemu što radite.

*IQOS jeste bolja opcija od nastavka pušenja cigareta, ali nije bez rizika i oslobađa nikotin koji izaziva ovisnost.