Ostvarila svoje snove
763

Inspirira ljude širom svijeta: Gimnastičarka s Downovim sindromom postala model

S.H.P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Djevojka s Downovim sindromom Chelsea Werner iz Californije svojim gimnastičaskim sposobnostima očarala je svijet, a sada je postala i model.

Ona je četverostruka državna prvakinja u gimnastici iako ima Downov sindrom. No, Chelsea svoj invaliditet ne vidi kao ograničenje. Gimnastikom se počela baviti kako bi ojačala mišiće, jer je nizak mišićni tonus simptom njene dijagnoze.

Znajući koliko njihova kćerka voli gimnastiku i koliko je postigla za samo četiri godine, roditelji su joj pronašli najboljeg trenera kako bi ostvarila svoje snove.

Chelsea je bila odlučna da pokaže svoj talent pa je počela trenirati 16 sati dnevno. Njen trud i rad su se isplatili pa je osvojila četiri državna prvenstva na Specijalnoj olimpijadi.

Osim što se bavi gimnastikom, Chelsea je postala i model. Naime, izašla je na naslovnici časopisa Teen Vogue, prošetala New York Fashion Weekom i putovala širom svijeta.
"Oduvijek sam voljela biti pred kamerom. Također, mnogo volim putovanja. Moj prvi posao bavljenja manekenstvom bio je za H&M i snimala sam ga u Havani na Kubi", ponosno je izjavila.
Mnogima je sada ova 22-godišnja djevojka uzor.

"Mnogo puta sam čula od roditelja male djece da sam im uzor. Ako bilo kome mogu pomoći i probuditi nadu u njemu, to me čini veoma sretnom i ponosnom", kazala je.