10.000.000 pregleda
83

Imperia TV u 2021: Novi radio, više gejminga i inovacije

Nakon uspješne prve sezone gaming emisije "Game Time", prve u državi ovog tipa, od subote u 20:00h gledaoci će imati priliku gledati drugu sezonu.

Emisiju će i u drugoj sezoni voditi popularni Youtuber Nuni. Očekujte nove izazove, novosti iz gaming svijeta, spektakularne goste u potpuno novom studiju. Pokrovitelj nove sezone emisije „GameTime“ je popularni njemački brend Sinalco.

Također, nakon uspješnog projekta Imperia Radio, u mjesecu januaru sljedeće godine stiže novi medijski projekt Imperie TV, pod imenom "Imperia Rap Radio".

O ovom projektu nešto više je rekao Rijad Ikanović, glavni odgovorni urednik Imperia TV HD.

"Imperia Rap Radio će biti u potpunosti fokusiran na ljubitelje urbane rap muzike, domaće i strane. Osim muzike, pripremili smo i posebne emisije za ovaj projekat. Jedna od novih emisija je i "HipHop Podcast" koji će voditi popularni sarajevski umjetnik Štela, od ranije poznat sa EFM radija, ali naravno i kroz brojne hitove u rap muzici. Video format ovog "HipHop" podcasta će biti emitiran ekskluzivno na Imperia TV HD." Prvu epizodu možemo gledati već u prvoj nedjelji nove godine u 20 sati.

Imperia TV HD nastavlja biti lider u produkciji TV formata za mlade, stoga će pored osam emisija koje trenutno emitira, već u prvom kvartalu sljedeće godine krenuti sa emitiranjem još dva nova TV formata.

"Imperia TV HD postaje veoma prepoznatljiv brand među mlađom publikom i to nam je jako drago, ali u isto vrijeme nam daje motivaciju da radimo još više i da stvaramo nove vrijednosti. Naše emisije su prije par dana prešle prag od 10.000.000 pregleda na YouTube kanalu televizije, za vrlo kratak period, to se ne dešava svaki dan", dodao je Rijad Ikanović.

U zadnjem kvartalu ove godine, među stotinama prijavljenih kompanija zapadnog Balkana, Imperia TV je odabrana da bude dio PowerUp programa: Jačanje kapaciteta kompanija u ranoj fazi razvoja u zemljama Zapadnog Balkana. Ovaj program finansira Evropska unija u okviru Programa za razvoj i inovacije preduzeća Zapadnog Balkana (WB EDIF), a sprovodi ga uz podršku globalne konsultantske kompanije Deloitte i Svjetske Banke.