|

Holivudski glumac Tim Roth stigao u Sarajevo

Holivudski glumac Tim Roth stigao u Sarajevo
179
E.S.H.
20.8.2019. u 15:02
59
komentara
179

dijeljenja
Holivudski glumac Tim Roth stigao u Sarajevo Foto: D. S./Klix.ba
Slavni holivudski glumac i reditelj Tim Roth stigao je u glavni grad BiH, a večeras će mu biti dodijeljeno Počasno Srce Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala.
Nakon slijetanja na sarajevski aerodrom Tim Roth se pozdravio s ekipom Sarajevo Film Festivala, a zatim su se uputili prema starom dijelu grada.

Rothu će na svečanoj ceremoniji, koja će biti održana u 20:30 sati u Ljetnom kinu Raiffeisen, biti uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva za izniman doprinos filmskoj umjetnosti.Prije toga će zvijezda Tarantinovih filmova održati Masterclass u kinu Meeting Point, a crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala će prošetati u 19:20 sati kada će pozdraviti publiku.

Foto: D. S./Klix.ba Foto: D. S./Klix.ba


Izgradio je karijeru igrajući nezaboravne likove u nizu nezavisnih filmova. Kako je od najranijih dana posvećen umjetnosti, Roth je proveo mladost pokušavajući postati kipar i slikar. Međutim, kada se iz šale prijavio na audiciju za jednu srednjoškolsku predstavu i dobio ulogu, otkrio je da istinski voli glumu. Po završetku srednje škole upisuje dramske studije u Londonu, objavio je SFF.

Glumački talent Tima Rotha prepoznao je Quentin Tarantino te mu povjerio uloge u nekoliko svojih filmova.

Za ulogu u filmu "Rob Roy" 1996. godine bio je nominiran za Zlatni globus i Oscar u kategoriji najbolji sporedni glumac.

U filmografiji za 37 godina staža u glumi ima zabilježenih 106 uloga na filmu i TV-u.
Prijavi grešku


Komentari (59)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...