magazin
0

Fotoreportaža vođena adrenalinom: Lovac na oluje

Klix.ba
Foto: Zvonimir Barišin
Foto: Zvonimir Barišin
Hrvatski fotoreporter Zvonimir Barišin je vođen adrenalinom napravio brojne fotografije podivljale prirode, munja, poplava, mora dok divlja pod naletima bure ili juga, požara... Dio fotografija možete vidjeti i u novoj fotoreportaži koju objavljujemo u saradnji s portalom Fotografija.ba.

"Nije moj posao najvažniji na svijetu, nisam talentiraniji od drugih, no sretan sam što mi objektiv omogućava da vidim i doživim ono što je mnogima nevidljivo i baš zato svoj rad volim dijeliti s drugima. Naravno, ima tu i malo ludosti, kockanja sa životom, jer da bi pronašli najbolji kut često ne mislimo na opasnosti. Adrenalin je jači od svega, pa čak i od straha", rekao je Barišin.

[VSLIKA HREF="http://fotografija.ba/wp-content/uploads/2013/11/Lovac_na_oluje_by_Zvonimir_Barisin.pdf"]1[/VSLIKA]

On se fotografijom bavi već godinama, a sarađivao je s brojnim hrvatskim listovima i časopisima. Od 2009. godine radi kao vanjski saradnik agencije Cropix, a njegove fotografije su našle mjestu u printanim izdanjima The Suna i The Daily Telegrapha.

Objavljivan je i u najtiražnijem svjetskom portalu The Daily Mailu, te američkom The Huffington Postu.

U februaru 2004. postavlja prvu samostalnu izložbu fotografija "Zagrebu u pohode“ a nakon toga brojne su izložbe u Hrvatskoj, ali i u Europi i Kanadi.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Na festivalu Fotografija godine BiH 2011 je osvojio prvu nagradu u kategoriji "Priroda", a na festivalu Fotografija godine BiH 2012 je prošao u selekciju 50 odabranih radova.

"Najveća mi je nagrada što radim ono što volim. Vjerujem da ćete to osjetiti gledajući moje fotografije", rekao je Barišin.

Ukoliko želite objaviti svoju priču u ovoj rubrici javite se na [email protected]. Ranije objavljene fotogalerije možete pogledati ovdje.