magazin
0

Fotografije koje kruže na društvenim mrežama ipak nisu iz Sočija

Klix.ba
Organizatori zimskih olimpijskih igara u Sočiju su imali mnoštvo problema, međutim neke fotografije koje su obišle svijet, a na kojima je prikazano kako to sve izgleda neposredno pred otvaranje Igara, su potpuna laž. One nisu snimljene u Sočiju.

Fotografija koja prikazuje samo pola WC šolje, dok je pola u zidu je stara najmanje šest mjeseci i nije snimljena u Sočiju, tvrde na Pleofuture.com.

Fotografija na kojoj je jelovnik i na kojoj piše, između ostalog "Ice cream in the ass" (Sladoled u stražnjici) stara je dvije godine i nije snimljena u Sočiju.

Neki novinari su također izvijestili o lošoj kvaliteti vode u Sočiju, ali fotografija kojom se to pokušava ilustrirati nije snimljena u Rusiji. Ona datira još iz 2012. godine i korištena je ilustriranje loše vode u Ukrajini.

Također, nema nikakvih dokaza ni za to da je fotografija na kojoj su stolice u toaletima snimljena u Sočiju.

Fotografija na kojoj se vidi natpis "Dobrodošli u Soči" zaista je i snimljena tamo, ali je stara najmanje godinu dana i to sada ne izgleda ovako. To svakako nije pozdravna poruka za olimpijce.

Također, društvenim mrežama je kružila fotografija na kojoj se vidi nekoliko ubijenih pasa na gomili, ali ni ona nije iz Sočija. Snimljena je u Ukrajini 2012. godine.