magazin
61

Fotografi Baracka Obame opisali kako izgleda njihov omiljeni dan s predsjednikom

Klix.ba
Foto: Instagram
(Foto: Instagram)
Službeni fotografi Baracka Obame Richard Nixon i Pete Souza su putem fotografija opisali kako izgleda njihov omiljeni dan s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Jedan od fotografa Bijele kuće Pete Souza napravio je zanimljivu fotografiju kako se Obama u snijegu igra s kćerkama Maliom i Sashom, a fotografija je nastala u februaru 2010. godine. Souza je s Obamom i njegovom porodicom proveo osam godina te je opisao kako mu je to upravo omiljeni dan proveden u Bijeloj kući.

Souza je u utorak na Instagramu objavio emotivnu poruku, objašnjavajući kako nije mogao odabrati samo jednu omiljeni fotografiju predsjednika.

"Washington je bio pod snijegom. Spavao sam u svojoj kancelariji, znajući da vjerojatno sutradan neću moći voziti do Bijele kuće. A onda sam pretpostavio ... i da, desilo se, predsjednik SAD-a se sa svojim djevojčicama igrao u snijegu", napisao je fotograf Souza na svom Instagram profilu.

Osim tri fotografije predsjednika i njegovih kćerki u snijegu, može se vidjeti i kako Obama dodiruju lice dječaka dok ga on gleda. Njegovi fotografi su ranije izjavili kako im je velika čast što su mogli biti "svjedoci historije".

Na fotografijama se osim predsjednikovog uživanja na snijegu, mogu vidjeti i njegova putovanja, ali i vrijeme provedeno sa suprugom Michelle Obama.