Poznati TV voditelj
66

Zvonko Komšić je novo lice Jutarnjeg programa BHT1 koje će se emitovati u novom terminu

S. Š.
Zvonko Komšić
Zvonko Komšić
Poznato TV lice Zvonko Komšić uskoro će se naći u ulozi voditelja Jutarnjeg programa BHT1, saznaje Klix.ba.

Informaciju za naš portal je potvrdila urednica redakcije Jutarnjeg programa BHT1 Lejla Zvizdić koja kaže kako je želja da se Zvonko nađe u jutarnjem programu bila obostrana, te da je konačno i realizovana.

"Jutarnji programi su infotainment koncepta, kakav je upravo i koncept 'Jutra za sve', a na svjetskom medijskom tržištu su najgledaniji formati i Zvonko je u tom kontekstu prepoznao koliko se Jutarnji program BHT1 etablirao na bh. medijskom tržištu i postao brend-program BHRT", rekla je Zvizdić.

Ona kaže da je u njihovim razgovorima bila iznenađena time koliko je Zvonko zapravo pratio i u čemu je sve prepoznavao kvalitet "Jutra za sve", zbog kojeg u konačnici želi biti dijelom tog programa i kreativna karika u lancu.

"Tako da sam zaista sretna što će Zvonko biti članom našeg tima sa kojim ćemo našoj publici sada nuditi još više i još bolje i što se suštinski vraća 'domu svom", poručuje Zvizdić.

Lejla Zvizdić, urednica redakcije Jutarnjeg programa BHRT-a
Lejla Zvizdić, urednica redakcije Jutarnjeg programa BHRT-a

Profesionalni počeci Zvonka su, kako podsjeća Lejla Zvizdić, bili na BH Radiju 1. Cijeli tim "Jutra za sve" je, dodaje, oduševljen ovakvim profesionalnim pojačanjem, te puni entuzijazma i euforije čekaju početak nove sezone i nova druženja putem malih ekrana.

Otkrila nam je i neke novosti koje dolaze sa novom sezonom emitovanja Jutarnjeg programa.

"U novoj sezoni sa emitovanjem startamo pola sata ranije, odnosno od 06:55, a vraćamo i vikend izdanja 'Jutra za sve'. Dakle, emitovat ćemo se svih 7 dana u sedmici", ističe ona.

"Radnim danima voditelji će, uz Zvonka Komšića, biti već dobra znana lica Jutarnjeg programa BHT1 Jasmina Bešić i Danko Delibašić, a u vikend izdanjima od osam sati sa gledateljima će se družiti Zvezdana Stojaković i Leonard Kvesić, koji je također novo lice, ali nivo u studijskom formatu. Gledateljima je poznat po dosadašnjim sjajnim reporterskim javljanjima u 'Jutru za sve", zaključuje Zvizdić.

Zvonko Komšić kaže da mu je veliko zadovoljstvo što postaje dio tima BHRT-a, posebno dijela redakcije Jutararnjeg programa i emisije "Jutro za sve”, koja se etablirala kao jedna od najgledanijih i najvažnijih emisija Javnog RTV servisa BiH.

"Jutarnji program je prvi 'prozor u dan' neke televizijske kuće, a upravo je taj program BHT1 pokazao koliko i šta može u kriznim situacijama poput poplava, ili tijekom pandemije koronavirusa. Priče o aktualnim temama, one o malom čovjeku iz skoro svakog kutka naše zemlje, priče iz ruralnih sredina, s planinskih ljepotica, o važnim društveno socijalnim temama, ono je što ovaj program izdvaja od drugih. Jutarnji program je doista nešto što ispunjava zadatak Javnog servisa, a to je da informira, educira i zabavlja. Ideja da ponovno postanem dio BHRT-a, odnosno da se vratim u kuću u kojoj je zapravo i počela moja profesionalna karijera čini me izuzetno sretnim", kazao nam je Komšić, te nastavio:

"Urednica Lejla Zvizidć i ja prvi put sarađujemo zajedno, iako se poznajemo dugi niz godina, i zapravo smo još na preliminarnim sastancima shvatili da imamo sličnu žar prema poslu, da smo radoholici i da nas dijeli sličan entuzijazam", podcrtao je on.

Za kraj, smatra da su loši dani BHRT-a sada iza njega i da će sa ovom jeseni stići ljepši. Raduje se i ostalim projektima bh. javnog servira, pogotovo Svjetskom prvenstvu u nogometu koji će gledaoci moći pratiti upravo na ovom kanalu.

Zvonko je posljednjih mjeseci radio na OBN televiziji kao urednik i voditelj političkoh talk showa "U fokusu sa Zvonkom Komšićem. Ranije je svog voditeljski angažman imao na televiziji N1 na kojoj je dugih sedam godina bio jedan od najprepoznatljivijih lica.

Također, tokom karijere je radio na televizijama KISS, OBN i BHRT. Imao je funkcije urednika, voditelja i reportera, a na N1 televiziju je prešao s pozicije urednika Dnevnika i emisije Danas BH Radija 1.

Nova sezona Jutarnjeg programa BHT1 starta 19. septembra s početkom u 06:55 sati.