HBO to nije uradio
8

Zvijezde serije "Igra prijestolja" same sebe nominovale za nagrade Emmy

E. LJ.
Gwendoline Christie, zvijezda serije "Igra prijestolja", sama je sebe uvrstila među potencijalne dobitnike Emmyja nakon što to produkcijska kuća HBO to nije uradila, piše BBC.

Christie, koja je u ovoj popularnoj seriji utjelovila Ser Brienne, nominovala je sebe u kategoriji za najbolju sporednu glumicu u seriji.

HBO je za CBS potvrdio da je prijavio Lenu Headey, Maisie Williams i Sophie Turner. Glumac Alfie Allen i Carice van Houten također su nominovali sami sebe.

"Ne mogu vjerovati. Hvala univerzumu", napisala je Christie na Instagramu gdje je objavila svoju nominaciju.

Serija "Igra prijestolja" osvojila je čak 32 nominacije za prestižnu nagradu Emmy, što je najveći broj nominacija za neku seriju tokom jedne godine.

The Hollywood Reporter piše da su Christie, Allen i Van Houte morali uplatiti 225 dolara da bi se nominovali, što nije neuobičajena praksa za glumce.

Tako je 2011. godine Rob Lowe prijavio samog sebe u kategoriji za glavnog glumca u seriji "Parkovi i rekreacija", iako su mnogi smatrali da on tumači sporednu ulogu u ovoj seriji.

Matthew Perry, koji je u seriji "PrijateljI" utjelovio Chandlera, povukao je nominaciju za Emmy 2000. godine nakon što je je saznao da ga je NBC prijavio u kategoriji za najboljeg glumca, jer su se glumci dogovorili da se takmiče samo u kategoriji za sporedne uloge.