Film/TV
0

Zvijezda serije "Uvod u anatomiju" odustala od nominacije za Emmy

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zvijezda serije “Uvod u anatomiju”, Katherine Heigl odustala je od ovogodišnje utrke za nagradu Emmy, izjavivši da njena uloga u TV seriji nije opravdala nominaciju za ovu prestižnu nagradu.

Heigl, koja tumači lik Izzie Stevens u seriji, čija radnja se odvija u bolnici, je izabrala da ne aplicira uprkos osvojenoj nagradi Emmy za najbolju sporednu ulogu koju je dobila prošle godine.

“Nisam osjećala da sam u ovoj sezoni dobila materijal koji bi mi zagarantovao nominaciju za Emmy”, izjavila je za LA Times.

Nominacije za godišnje televizijske nagrade bit će poznate 17. jula.

Šezdeseta po redu ceremonija dodjele nagrada Primetime Emmy, koju organizuje Academy of Television Arts and Sciences, desit će se 21. septembra u Los Angelesu. “U naporu očuvanja integriteta organizacije akademije, povlačim svoje ime iz ovog natjecanja”, izjavila je dvadesetdevetogodišnja Heigl.

“U dodatku, nisam htjela da potencijalno oduzmem mogućnost glumici kojoj je dodijeljen takav materijal”, dodala je glumica.

Glumica je osvojila pobjedu, u kategoriji u kojoj su bile nominovane i Sandra Oh i Chandra Wilson, na svečanoj dodjeli nagrada 2007. godine. Veliki uspjeh ova glumica je ostvarila sa komedijama “Knocked Up” i “27 Dresses”, prenosi BBC.