Ne kaje se
14

Zvijezda serije "Prijatelji" Matt LeBlanc odbio je glumiti Phila Dunphyja u seriji "Moderna porodica"

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Matt LeBlanc je otkrio kako mu je bila ponuđena uloga Phila Dunphyja u seriji "Moderna porodica" koju je na kraju prihvatio Ty Burrell i postao zvijezda.

Zvijezda popularne serije "Prijatelji" rekao je kako je ponuda došla 2009. godine nakon što je otkazano snimanje serije "Joey".

"Sjećam se da sam, kada sam čitao scenarij, mislio kako je jako dobar, ali da ja nisam pravi čovjek za to", rekao je Matt.

Burrell je 2011. i 2014. godine osvojio Emmyja za ulogu Dunphyja.

Ispod navodimo još neke primjere glumaca koji su odbili ulogu koja ih je mogla proslaviti.

Jack Nicholson i "Kum"

Cijenjeni glumac je 2004. godine rekao kako je odbio glumiti Michaela Corleonea u kultnom filmu "Kum", ulogu koju je kasnije prihvatio Al Pacino.

"Tada sam mislio da Indijanci trebaju glumiti Indijance, a Talijani Talijane. Mnogi glumci su mogli igrati ulogu Corleonea, uključujući mene, ali Al Pacino je bio Michael Corleone", rekao je Nicholson.

Will Smith i "Matrix"

Fanovi su toliko priželjkivali da vide Will Smitha kako glumi Nea da su napravili videosnimke s Willom u glavnoj ulozi. Međutim, Will Smith je odbio ulogu i rekao kako je jednostavno znao da "Matrix" nije za njega.

"Gledao sam Keanuovu izvedbu i - rijetko to kažem - ali ovo bih upropastio", rekao je Smith.

Dana Delany i "Seks i grad"

Dana je 2009. godine rekla kako je odbila ulogu Carrie Bradshaw kada joj je prijatelj i autor serije "Seks i grad" Darren Star ponudio ulogu. Umjesto nje, ulogu je prihvatila Sarah Jessica Parker.