"Bahati agresivac"
22

Zbog burnih svađa sa Hardyjem, Charlize Theron tražila čak i zaštitu na snimanju filma

I. B.
Između Charlize Theron i Toma Hardyja odvijao se pravi rat na snimanju filma (Foto: Twitter)
Između Charlize Theron i Toma Hardyja odvijao se pravi rat na snimanju filma (Foto: Twitter)
Sa ukupno 10 nominacija za Oscara, od kojih je njih šest osvojio, "Mad Max: Fury Road" jedan je od svojevremeno najboljih filmskih naslova, no i uzrok rata među zvijezdama čiji detalji i danas intrigiraju javnost.

U knjizi "Blood, Sweat & Chrome: The Wild And True Story Of Mad Max: Fury Road", koju je napisao novinar New York Timesa Kyle Buchanan, detaljno je opisao sada već epsku svađu između glavih zvijezda filma Charlize Theron i Toma Hardyja.

Odnos ovo dvoje glumaca od početka nije štimao - bio je hladan, no dok u početku nisu mogli da se slože jedno s drugim, kasnije su se otvoreno počeli svađati, vikati jedno na drugo, a glumica je u jednom trenutku ludila, Hardyja nazivala i "bahatim agresivcom" i "pi**om".

"Tog dana dogovor za snimanje je bio u osam ujutro. Charlize je stigla tačno na vrijeme, spremila se za ulogu i sjela u War Rig znajući da se Hardy neće pojaviti na vrijeme - iako su ga tako zamolili", istakao je snimatelj Mark Goellnicht i dodao kako je Tom poznat po tome što ujutro nikad ne dolazi na vrijeme.

"Je li tu bila riječ o igri ili nečem drugom, ne znam, ali izgledalo je poput namjerne provokacije", rekao je pomoćnik kamere Ricky Schamburg.

Istog dana, Hardy je na set stigao tek tri sata kasnije.

"Jedanaest sati. Ona sjedi tamo potpuno našminkana i u kostimu već tri sata. Tom se pojavljuje ležerno hodajući pustinjom, nakon čega je potpuno poludjela", stoji u odlomcima.

Charlize je tada ustala i počela vikati.

"Kaznite pi*ku sa sto hiljada dolara za svaku minutu kada je zadržao ovu ekipu", vrištala je Charlize.

Najteže joj je padalo jer je ona uspjevala doći na vrijeme iako je tek postala majka, a bila je frustrirana i jer nije mogla biti sa svojom bebom.

Tom je tada izgubio strpljenje te je, navodno, agresivno navalio na glumicu, a Charlize je čak od producentice zatražila da joj bude "zaštita" na setu.

"Bio je prilično agresivan. Charlize se osjećala ugroženo i to je bila prekretnica", rekao je snimatelj.

Nakon nekog vremena, Charlize je priznala kako joj je žao zbog zategnutog odnosa.

"Bili smo poput dva roditelja koji se svađaju ispred auta. Ne znam ko je bio gori, a oni su morali da se nose s tim. Bilo je užasno, nismo to trebali učiniti", priznala je glumica.

Dodala je i kako nije imala previše razumijevanja za Hardyja kojem sigurno nije bilo lako da zamjeni Mel Gibsona.

"Zbog svojih ličnih strahova podigla sam zidove kako bi se zaštitila, umjesto da smo jedno drugom prišli i izrazili poštovanje", rekla je Charlize.

Nešto slično rekao je i Tom.

"Vjerovatno sam se previše uživio u film, a pritisak je nekada bio previše velik za oboje. Njoj je tada trebao neko sa puno više iskustva", zaključio je Hardy.

Theron i Hardy na kraju su, ipak, ostali partneri do kraja snimanja "Mad Max: Fury Road", koji je ostvario zaradu od 374 milijuna dolara.