Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hajmo mi po "novog" OSKARA ako Bog da, a komentare cemo ostaviti za kasnije. 😉
@ObilicevNozSRJ Vec je uspjeh da ti znas za ovaj film i da komentarises.
Ne dijeli film ljude, nego odvaja ljude od genocidnih barbara koji genocid negiraju.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U naslovu filma ne piše ni Srebrenica ni genocid a moglo je biti, ali Jasmili očito nije bio cilj da dijeli i sukobi ljude. Genocid nad Bošnjacima u Srebrenici je zadnji genocid koji je je učinjen ali nije i jedini jer prije njega je bilo puno takvih genocida nad Bošnjacima. Hvala Bogu da se o Srebrenici napravio ovakav film koji ostaje za pamćenje i opomenu da se nikad i nikom više u svijetu ne dogodi genocid. Bošnjaci pamte, ne praštaju ali se ne svete za ono što im je učinjeno!
Film je upravo zbog toga i nastao.
Moja Jasmila piklase se ljude na komentarima
25 godina nakon 2 sr, znaci negdje 70te, i Jugoslavija je prestala snimati partizanske filmove i okrenula se ozbiljnoj, umjetnickoj kinematografiji oslobodjenoj ideologije. I Neretva je 1968 bila kandidat za Oskara. Ovde kao da tek pocinje i trajace mnogo duze
Srpski zlocinci osudjeni za genocid u Srebrenici: Milenko Trifunovic 42 godine robije, Brano Dzinic 42 godine robije, Slobodan Jakovljevic 40 godina robije, Branislav Medan 40 godina robije, Petar Mitrovic 38 godina robije, Aleksandar Radovanovic 42 godine robije, Milorad Trbic 30 godina robije, Radovan Karadzic dozivotna robija, Zoran Tomic 31 godina robije, Franc Kos 40 godina, Stanko Kojic 43 godine robije
Vujadin Popovic dozivotna robija za genocid, Ljubisa Beara dozivotna robija za genocid, Ratko Mladic dozivotna robija za genocid, Drago Nikolic 35 godina robije za genocid, Ljubomir Borovcanin 17 godina robije za genocid, Vinko Pandurevic 13 godina robije, Radivoje Miletic 19 godina robije, Milan Gvero 5 godina robije, krepao 2013. godine, a ceka se jos isporucenje Aleksandra Cvetkovica uhapsenog u Izraelu
Radislav Krstic 35 godina robije za genocid, Vidoje Blagojevic 15 godina robije za genocid, Dragan Obrenovic 17 godina robije, Zdravko Tolimir dozivotna robija za genocid, krepao u Scheveningenu 2016. godine, Momir Nikolic 20 godina robije, Biljana Plavsic 11 godina robije. Milan Kovacevic kojeg su britanski SAS specijalci uhapsili 1997 zajedno sa Simom Drljacom je krepao 1998 u Hagu dok mu se sudilo za genocid ali ne u Srebrenici vec u Prijedoru! Ziv nije docekao presudu.
Svaka cast
Film je vrhunski, svaka cast Jasmila! Ide kipic lagano ❤️
srbi genocidasi.muslimani jadne zrtve.ovaj film itekako deli narode jer dolazi u vreme kad vucic a to radi godinama pokusava da uspostavi prijateljske veze sa muslimanima ali muslimani i nisu bas nesto zainteresovani.ovaj film samo potpaljuje muslimane na jos vece kidisanje na RS ali tu ce zube polomiti kao sto ih polomi milo juce u niksicu.sead face trovac medjunacionalnih odnosa jos je pod blagim slogom.sve je podeljeno u bh pa tako i ovaj film deli srb i muslimane koji samo kmece
Al djaba je jasmila.. Dijelit ce i sukobit ljude
Nije napravljen da bi dijelio ljude nego da zlocin izgleda ko izaprqn u nekolko voda, a pogotovo scena za koju dunjaluk zna da je chetalj zaklo dijete koje je plakalo, kod Jasmile on ode i donese svima hranu. Pzda ti mtrna lojava.
Dobro, nominacija medju prvih pet jeste uspjeh, ali ne kao Oskar. Recimo hop kad skocimo.
Pricekajmo zato malo da vidimo sta ce se dogadjati i kako ce se stvari odvijati. Da li ce prva Bosnjanka osvojiti Oskara?
Jok, nije.
film je napravljen da ja uzmem pare a boga mi i ostali
Da ne zaboravimo: Prijedor,Višegrad,Vlasenicu,Foču,Banja Luku,Zvornik,Žepu,Bijeljinu,Brčko,Plav i Gusinje 1912.Šehoviće 1924g. Progon muslimana iz Srbije koji su porijeklom bili Bošnjaci.Progon Bošnjaka sa Cetinja i Nikšića,Užica.Pokolj Karađorđa 1812 u Sjenici i tako dalje..
Gledaj ci*anske tursko-rumunske vlahadije što se nakotila po klixu. Svi srbi domoroci bili na Balkanu a malo potkopaš ispod neke kuće ili na nekom polju po ERESU odmah nađeš kosti ili ostatke džamije.Dok su vam vaše čestite "srpkinje" pod begove i vezire lijegali radi para svi ste muslimani bili.
Ne dijeli film ljude, nego odvaja ljude od genocidnih barbara koji genocid negiraju.