{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završeno snimanje filma "Fata" o vjernoj navijačici Željezničara

3.11.2015. u 11:32
98
9
Završeno snimanje filma "Fata" o vjernoj navijačici Željezničara
98
Nakon nekoliko mjeseci intenzivnog rada, završeno je snimanje dokumentarnog filma “Fata“, autora Vedrana Drljevića.


Film donosi priču o dugogodišnjoj navijačici Fudbalskog kluba Željezničar, koja je svojim prisustvom i podrškom voljenom klubu postala jedna od najomiljenijih osoba na Grbavici. O Fati i njenom liku i djelu govorili su mnogi bivši i sadašnji fudbaleri te članovi našeg Kluba, a sav prikupljeni materijal će se u narednom periodu naći u postprodukciji.

Na zvaničnoj web stranici FK Željezničar objavljen je razgovor sa autorom filma koji je otkrio da glavnu protagonisticu Fatu poznaje već godinama."Kada kog bih prošao Grbavicom vidio bih Fatu, i tako godinama. Svaki trening i utakmicu FK Željezničar isprati kao da su posljednji. Iako sam navijač FK Sarajevo, a novinarstvom i filmom se bavim godinama, ovo je bio samo logičan slijed događaja. Prije nekoliko mjeseci sam sreo Fatu i pomislio kako bi bilo lijepo snimiti film o legendarnoj navijačici i simbolu Sarajeva", kazao je Drljević.

Film “Fata“ je topla ljudska priča koja govori o uzvraćenoj ljubavi.

"Fata je imala težak život, pun iskušenja, a moja želja je bila da tu njenu ljubav prema Želji prikažem u dokumentarnom filmu. Iako je uskraćena za mnoga dobra koja mi imamo u svakodnevnim životima, kod Fate ne možete primijetiti nezadovoljstvo. Ona voli, a ljubav joj uzvraćaju Željo, navijači, komšije i prijatelji.

Svi sagovornici u filmu, njih dvadeset, su za Fatu imali samo riječi hvale. Od bivših i sadašnjih igrača, članova Uprave, navijača…

"Dovoljno je spomenuti samo jednu izjavu legendarnog Miše Smajlovića koji kaže: Fata je legenda Želje!", ističe autor filma.Vedran je tokom istraživanja za svoj film razgovarao sa mnogo ljudi, te upoznao Fatinog brata Ismeta.

"Tokom snimanja zabilježili smo prave emocije, bilo je suza i smijeha. Gledatelji će o Fati saznati mnogo detalja i vidjet će snimke koji će ih ostaviti bez daha. Jednostavno, Fata voli, a drugi su navijači", dodao je.

FK Željezničar je od prvog dana snimanja bio Drljeviću na usluzi.

"Pomagali su nam u realizaciji našeg projekta na sve moguće načine. Ustupali prostorije kluba za potrebe snimanja, te se trudili da nam sve olakšaju kako bi Fata dobila punu pažnju", kazao je Vedran i zahvalio se kolegama i saradnicima koji su mu pomogli u ovom projektu, a posebno snimateljima Dadi Huremu i Samiru Cacanu.

Plan je da film o Fati svoju premijeru doživi na sljedećem Sarajevo Film Festivalu.

"To nam je velika želja, jer Fata to zaslužuje", kazao je Drljević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: