Javljanje iz Cannesa
134

Zana Marjanović o ulozi Edith Stein: Nevjerovatno je ohrabrenje kada neko vjeruje u vas šest godina

Piše: E. Lj.
Zana Marjanović na Cannes Film Festivalu (Foto: Klix.ba)
Zana Marjanović na Cannes Film Festivalu (Foto: Klix.ba)
Film "A Rose In Winter", u kojem je glavnu ulogu ostvarila bh. glumica Zana Marjanović, 13. maja će pretpremijerno biti prikazan na Cannes Film Festivalu.

Film je sniman prošle godine u Budimpešti, a Zana je ulogu Edith Stein dobila prije šest godina.

"Audiciju sam imala prije šest godina u Los Angelesu i dobila sam ulogu. Bilo je raznih investitora koji su odustajali jer su željeli utjecati na priču, ali Joshua je ostao dosljedan svojim principima i nije želio korigovati istinu. Osim toga, bilo je i onih koji su ga uslovljavali jer su smatrali da glavnu ulogu treba dobiti neka od holivudskih glumica. Nevjerovatno je ohrabrenje kada neko vjeruje u vas šest godina i ne odustaje uprkos brojnim izazovima i teškoćama. Zahvalna sam Joshui Sinclairu na tome, a ovo snimanje je jedno od najljepših koje sam imala", rekla je Zana za Klix.ba.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Pretpremijera filma o životu svetice i zaštitnice Evrope Edith Stein organizovana je za distributere, a s obzirom na to da za ovu projekciju vlada velika zainteresovanost, ekipa ovog filma očekuje veliku gledanost.

Režiju filma potpisuje proslavljeni američki reditelj Joshua Sinclair, a direktor fotografije je trostruki oskarovac Vittorio Storaro. Osim Zane Marjanović uloge u ovom filmu ostvarili su Christian Cooke, Ken Duken i Anja Kruse.

Datum premijere filma bit će uskoro poznat, a trailer filma možete pogledati na ovom linku.