Objavljen trailer
123

Zana Marjanović kao Edith Stein u filmu "A Rose in Winter" koji će biti prikazan u Cannesu

Klix.ba
Bh. glumica Zana Marjanović ostvarila je glavnu ulogu u filmu "A Rose In Winter" čiju režiju potpisuje proslavljeni američki reditelj Joshua Sinclair. Film će biti prikazan 13. maja na Cannes Film Festivalu.

Riječ je o novom međunarodnom filmskom projekatu Zane Marjanović koja je pažnju svjetske javnosti izazvala glavnom ulogom u filmu "U zemlji krvi i meda" (In the Land of Honey and Blood) Angeline Jolie, a zatim i nizom drugih svjetskih projekata.

Ovo filmsko ostvarenje donosi priču o Edith Stein, svetice i zaštitnice Evrope, i predstavlja istraživanje o životu jedne od najzanimljivijih žena u historiji judeokršćana koja je bila i neustrašiv zagovornik prava žena.

Edith Stein je rođena 1891. godine u jevrejskoj porodici. U u trinaestoj godini izgubila je vjeru i postala ateist. Nakon što je pročitala autobiografiju sv. Terezije Avilske odlučila je preći na katolicizam, a zaredila se 1922. godine. Iako je bila Jevrejka kršćanske vjeroispovijesti nacisti su je 1942. godine deportovali u Auschwitz gdje je ubijena.

Osim Zane Marjanović uloge u ovom filmu ostvarili su Christian Cooke, Ken Duken i Anja Kruse. Direktor fotografije je trostruki oskarovac Vittorio Storaro.

Trailer filma možete pogledati na ovom linku.