Jeste li znali?
8

Zahtjevni i komplikovani: Koji su glumci imali najveće ispade na snimanjima filmova

B.K.
Slavne osobe često imaju svoje ispade i traže od redatelja da se ispune njihovi hirovi, čak i kada to podrazumijeva potpunu izmjenu scenarija.

Dok se od glumaca očekuje da se drže scenarija i rade što im se kaže, glumci s vrha top liste, ipak, nekada učine kako žele, odstupajući od onoga što redatelji kažu, prenosi Bright Side.

Recimo, Edward Norton se smatra jednim od najkomplikovanijih za saradnju u Hollywoodu. On je promijenio zaplet filma "Generacija X" toliko da je, vidjevši krajnju verziju, redatelj tražio da se njegovo ime makne s liste zaslužnih za film. Da Norton nije jedini koji voli raditi po svome, dokazuju i sljedeći primjeri.

Angelina Jolie je promijenila kraj filma "Tražen"

Angelina je htjela isključiti mogućnost svog pojavljivanja u nastavku trilera "Tražen" i zato je inzistirala na tome da njena junakinja umre na kraju filma. Timur Bekmambetov nije htio izgubiti glumicu u prvom filmu, tako da je prihvatio njen zahtjev.

Samuel L. Jackson nije htio glumiti u filmu ako mu naziv ne bude "Zmije u avionu"

Glumac je priznao da je prihvatio ulogu u ovom filmu samo zbog njegovog zanimljivog naziva. Kada je odlučeno da se naziv filma promijeni u "Let iznad Pacifika 121", Samuel je postavio ultimatum: ili će se film ipak zvati "Zmije u avionu" ili on napušta projekt. Ekipa je, naravno, morala poslušati želje zvijezde filma.

Shrek je morao promijeniti naglasak u škotski

Mike Myers, glumac koji je pozajmio svoj glas Shreku, osmislio je zanimljivu karakteristiku ovom neobičnom liku pred sam kraj snimanja. Naime, njemu se činilo da će ovaj zeleni div bolje zvučati sa škotskim naglaskom! Tako je Myers htio pokazati razliku između Shreka i drugih likova, koji su komunicirali na standardnom engleskom jeziku. Kako ne bi izgubili čovjeka koji posuđuje glas glavnom junaku, DreamWorks se morao složiti s ovim zahtjevom i potrošili su pet miliona dolara (što je bilo 10 posto od ukupnog proračuna) kako bi promijenili ovaj naglasak u cijelom filmu.

Michelle Rodriguez se borila za odanost svoje junakinje

Sudeći prema originalnoj verziji zapleta filma "Brzi i žestoki", Letty je trebala izdati Dominica, ali je glumica Michelle Rodriguez bila uznemirena zbog takvog zapleta. Ona je čak bila spremna odbiti ulogu ako ne promijene taj dio. Na kraju su se svi složili i prihvatili zahtjev koji je imala Michelle.

Denzel Washington je bio protiv ljubavne romanse između njega i junakinje koju je glumila Julija Roberts

Tamnoputom glumcu činilo se da će njegove obožavatelje uvrijediti njegova filmska romansa s djevojkom bijele kože. Zato je Denzel Washington tražio da se odstupi od zapleta kakav je u knjizi, na snimanju filma "Slučaj Pelikan". Redatelj je morao prihvatiti ovo zbog dijela u ugovoru u kojem piše da ova zvijezda neće prihvatiti ništa što odstupa od njegovih uvjerenja.

Tom Cruise je zahtijevao više vremena na ekranu

U originalnoj verziji filma "Mumija", vrijeme pojavljivanja na ekranu bilo je gotovo jednako za Toma Cruisea i za mumiju. Glumac je bio uznemiren time što neće biti glavna zvijezda ovog akcijskog filma i zahtijevao je od redatelja produžiti vrijeme njegovog pojavljivanja na ekranu ili će napustiti film. Kreatori filma prihvatili su zahtjev ove zvijezde, a film je dobio brojne nagrade, uključujući i Zlatnu malinu za najgoreg glumca.

Crispin Glover je bio toliko nezadovoljan svojim tekstom da je odlučio šutiti čitav film

Anthony u filmu "Charliejevi anđeli" iz 2000. godine nije trebao šutiti čitav film. Stvar je u tome da se Crispinu Gloveru nije svidio scenarij i jednostavno je odbio reći bilo šta u filmu.