|

Za one koji ostaju u kući muzika, filmovi, nagrade...

Za one koji ostaju u kući muzika, filmovi, nagrade...
0
S
Priredio: N. Jamaković
31.12.2010. u 08:12
11
komentara
0

dijeljenja
Za one koji ostaju u kući muzika, filmovi, nagrade... Maja i Vjeko, OBN
Većina bh. građana će uslijed loše ekonomske situacije umjesto na atraktivnim evropskim destinacijama ili u domaćim restoranima Novu 2011. ipak dočekati u svojim domovima. Za njih smo ukratko izdvojili najznačajnije dijelove iz novogodišnjeg programa na bh. televizijama.
"Konačno petak" na BHT 1

Nakon zagrijavanja uz klasičnu muziku Gala koncertom iz Berlina od 17.15 sati, gledaoce BHT 1 od 21 sat u specijalnom izdanju emisije "Konačno petak", uz voditelje Maju Čengić i Dejana Kukrića, očekuje dobra zabava budući da su među gostima i velike muzičke zvijezde. Petnaest minuta nakon ponoći bit će emitiran prvi dio spektakularnog koncerta koji je Zdravko Čolić održao 31. jula na Koševu. Nešto prije dva sata ujutro krenut će filmski maraton, i to filmom braće Coen "Spaliti nakon čitanja".

Javni doček direktno na FTV

Zabave neće nedostajati ni na Federalnoj TV koja će slavlje započeti tradicionalno, emisijom TV Bingo, od 20.10 do 21.40 sati. Uslijedit će dvosatni muzički program uz dva Halida, Koketa, Tifu, Elviru Rahić, Selmu Bajrami, Hanku Paldum, Ljubu Aličića... Riječ je o numerama koje su snimljene na dodjeli BH muzičkog Oskara u sarajevskoj dvorani "Mirza Delibašić" 11. novembra. FTV ima ekskluzivna prava na prenos javnog dočeka Nove godine ispred BBI centra, te će se u ovu manifestaciju direktno uključiti od 23.30 sati, kada će gledaoci moći pratiti nastup Zabranjenog pušenja i Bombaj štampe.

Što se tiče filmskog maratona na FTV on će biti otvoren urnebesnom komedijom "Leri, majstor za kablovsku, sanitarni inspektor".

Dernek iz Doma mladih na Hayat TV

Slavlje će na Hayat TV početi od 20 sati uz učesnike showa "Zvijezda možeš biti ti", koji se ovaj put neće takmičiti, već zabavljati. Kako nam je rekla PR Hayat TV, Sabina Džaferbegović, u 21.30 sati na programu je "Haris Džinović show" u okviru kojeg će sa Harisom i njegovom surpugom Melinom razgovarati voditelji Šejla Salihefendić i Igor Todorovac. Haris će se pobrinuti da sve bude veselo izvodeći neke od svojih najvećih hitova.

Voditeljskom paru će pomagati Selma Bajrami i Enes Begović, a od 22.30 sve do 0.30 sati na Hayat TV će biti istinski dernek uz Nihada Alibegovića, Donnu Ares, Al' Dina, Šekiba Mujanovića, Osmana Hadžića, Amru Halebić, Adnana Jakupovića, te Selmu i Enesa. Ovaj show je ranije snimljen u sarajevskom Domu mladih.

Koncert Tošeta Proeskog na TV 1

Prva news televizija u BiH, TV 1, za posljednji dan 2010. godine pripremila je zanimljiv filmski, dokumentarni i muzički program. Redakcija sportskog i informativnog programa podsjetit će gledaoce kako je u svijetu društvenih, političkih i sportskih dešavanja protekla 2010. godina. U 17.20 sati gledatelji će moći pogledati ekskluzivnu dokumentranu priču o kralju popa, Michael Jacksonu, u 20.10 sati na programu je romantična komedija "Borba za mladu", a uz dobru atmosferu sa koncerta nezaboravnog Tošeta Preskog ispratit će posljednje sate 2010. godine.

Uživo pet minuta prije ponoći, uz uključenja reprotera sa ulica bh. gradova moći ćemo na TV 1 saznati kako Bosanci i Hercegovci dočekuju Novu godinu.

Enes na Pinku, cjelodnevno veselje na TVSA

U okviru novogodišnjeg programa na Pinku BH bit će emitiran "Show Enesa Begovića". Njegovi će gosti biti Goca Tržan, glumac Aljoša Vučković, te voditelj Dragan Marinković Maca. TVSA će novogodišnji program početi još od jutarnjih sati 31. decembra, pa sve do sitnih sati 1. januara, i to uživo. "Ususret Novoj godini" vodit će između ostalih Sunčica Šehić, Ajdin Čolić, Vanja Semić i Haris Dučić, a gledatelji će moći uživati uz njihove brojne goste.

Nagrade i bend "Cosa Nostra" na OBN-u

OBN Televizija je osigurala tri sata živog programa. Uvertira će biti emisija "Red carpet", a nakon nje kreće vrhunska zabava uz mnogo muzike, smijeha i vrijednih nagrada. Ako niste odlučili šta pripremiti za novogodišnju trpezu u tome će vam pomoći Milica Blagojević koja će se uživo javiti sa Pala, iz kuhinje restorana finaliste emisije "Stol za 4", Nemanje, a neke ideje će otkriti i uvijek nasmijani Vjekoslav Kramer.

Ekipa OBN-a je pripremila vijesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 2010. godinu kao i najzanimljivije trenutke sa sportskih terena. Tokom cijele večeri gledatelje OBN-a zabavljat će bend "Cosa nostra" koji će izvesti najveće hitove sa prostora svjetske i ex Yu muzičke scene.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...