Film/TV
12

Warner Bros. otkrit će u seriji kako je Michael Jackson proveo posljednje dane

Klix.ba
Posljednji dani pop kralja Michaela Jacksona sada će biti ovjekovječeni u televizijskoj seriji koju će raditi kompanija Warner Bros. Scenario je napisan prema dvjema knjigama Tavisa Smileya.

Knjiga "Before You Judge Me: The Triumph and Tragedy of Michael Jackson’s Last Days" bit će dostupna u junu 2016. godine, a u njoj se nalazi usponi i padovi preminule pop zvijezde, njegova borba za privatnošću, što je bilo gotovo nemoguće, te borba s pritiskom slave jer nije mogao imati normalan društveni život niti normalno živjeti. O tome će govoriti i serije.

Radnja knjige je bazirana na 16 sedmica prije smrti Jacksona. U tom periodu, planirao je turneju, nastupe i koncerte. Preminuo je desetak dana prije koncerta u sklopu svoje povratničke turneje u londonskoj O2 areni za koju je bilo rasprodano svih 50 koncerata. Prvi je trebao biti održan 13. jula 2009., a završili bi u proljeće 2010. godine.

Jackson se srušio u svom domu, iznajmljenoj kući u Los Angelesu. Pokušaji oživljavanja njegovog ličnog ljekara bili su neuspješni, a hitna pomoć zaprimila je poziv u 12:22 po mjesnom vremenu i za 3 minute stigla do Jacksonove kuće. Navodno nije disao i započeta je kardiopulmonalna reanimacija. Na putu do bolnice u Losn Angelesu pokušali su ga reanimirati, ali je u bolnicu dovezen u komi. Napori za oživljavanje nastavili su se do 1:13 (20:13 UTC). Proglašen je mrtvim u 2:26 po mjesnom vremenu (21:26 UTC).

Dr, Conrad Murray optužen je za ubistvo iz nemara jer je Michaelu propisivao i davao lijekove protiv bolova u velikim količinama, a od kojih je Michael na kraju preminuo.