Film/TV
15

Višnjić i Navojec o snimanju filma "General", posvećenog Anti Gotovini

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Ekipa filma "General" koji prikazuje životni put hrvatskoga generala Ante Gotovine, a čije se snimanje trenutno odvija u mjestu Ploče pored Livna, upriličila je u petak druženje s novinarima.

Goran Višnjić koji igra ulogu generala Gotovine izjavio je kako je njegova uloga dobra, a scenarij fenomenalan.

Kazao je kako je prisutna mala nervoza pri snimanju iz razloga što je general živ, koji će vidjeti film, čuje o njemu, ali da se nada kako će nakon snimanja i prikazivanja biti sretan.

Višnjić se osvrnuo i na pripremu samog filma istaknuvši kako je general Gotovina o mnogo toga razgovarao s redateljem Antunom Vrdoljakom.

"Dogovorili su se oko svega, s tim da je general bio jasan da ostaje izvan projekta i da se ne želi pojavljivati tokom snimanja, ali da će rado doći na premijeru filma", kazao je Višnjić.

Hrvatski glumac Goran Navojec, koji u filmu igra ulogu ratnog zapovjednika Brune Zorice Zulua koji mu je i mentor u filmu, kazao je kako tokom snimanja daju sve od sebe da bi približili svaki detalj gledateljima.

"Ovdje ima dosta ljudi koji su učestvovali u ratnim operacijama i njihovi savjeti su nam dobro došli", kazao je Navojec, dodavši kako se glumačka ekipa trudi da svaki prikaz bude vjerodostojan.