|

Višnjić i Navojec o snimanju filma "General", posvećenog Anti Gotovini

Višnjić i Navojec o snimanju filma "General", posvećenog Anti Gotovini
15
F
FENA
3.3.2017. u 19:29
107
komentara
15

dijeljenja
Višnjić i Navojec o snimanju filma "General", posvećenog Anti Gotovini Foto: FENA
Ekipa filma "General" koji prikazuje životni put hrvatskoga generala Ante Gotovine, a čije se snimanje trenutno odvija u mjestu Ploče pored Livna, upriličila je u petak druženje s novinarima.
Goran Višnjić koji igra ulogu generala Gotovine izjavio je kako je njegova uloga dobra, a scenarij fenomenalan.

Kazao je kako je prisutna mala nervoza pri snimanju iz razloga što je general živ, koji će vidjeti film, čuje o njemu, ali da se nada kako će nakon snimanja i prikazivanja biti sretan.

Višnjić se osvrnuo i na pripremu samog filma istaknuvši kako je general Gotovina o mnogo toga razgovarao s redateljem Antunom Vrdoljakom.

"Dogovorili su se oko svega, s tim da je general bio jasan da ostaje izvan projekta i da se ne želi pojavljivati tokom snimanja, ali da će rado doći na premijeru filma", kazao je Višnjić.

Hrvatski glumac Goran Navojec, koji u filmu igra ulogu ratnog zapovjednika Brune Zorice Zulua koji mu je i mentor u filmu, kazao je kako tokom snimanja daju sve od sebe da bi približili svaki detalj gledateljima.

"Ovdje ima dosta ljudi koji su učestvovali u ratnim operacijama i njihovi savjeti su nam dobro došli", kazao je Navojec, dodavši kako se glumačka ekipa trudi da svaki prikaz bude vjerodostojan.
Prijavi grešku


Komentari (107)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...