Cinema City
74

Višeminutni aplauz za sarajevsku premijeru filma "Južni vetar" koji je hit u Srbiji

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Višeminutnim aplauzom je sarajevska publika pozdravila ekipu filma "Južni vetar" reditelja Miloša Avramovića koji je večeras premijerno prikazan u multiplexu Cinema City.

Za sarajevsku premijeru ovog filma koji je osvojio Srbiju vladalo je veliko interesovanje. Za samo sedam dana prikazivanja u Srbiji ovaj film pogledalo je 150.000 ljudi, a čini se da će postati novi hit i u bh. kinima.

Osim reditelja Miloša Avramovića premijeri su prisustvovali i glumci Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Luka Grbić, Slaviša Čurović, Aleksandar Gligorić i Miloš Petrović Trojpec.

"Južni vetar" je kriminalistička akcija i donosi priču o Petru Marašu, pripadniku beogradske automobilske mafije, od trenutka u kojem stvari u njegovom životu počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik a kojim upravlja iskusni Car dobro radi. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promijeniti kada se Maraš slučajno zamjeri brutalnom narko klanu.

U ranijem razgovoru za Klix.ba reditelj Miloš Avramović rekao je kako je ovaj film metafora preživljavanja u ovom surovom sistemu.

Glavne uloge u ovom uzbudljivom akcionom trileru, pored Miloša Bikovića, tumače Miodrag Radonjić, Srđan Žika Todorović, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Jasna Đuričić, Nela Mihajlović, kao i Hristo Shopov i Ivaylo Zahariev. Nebojša Glogovac je u ovom ostvarenju ostvario sovju posljednju filmsku ulogu.