Gost na OFF-u
27

Veliki talent: Zgodni italijanski glumac Mattia Carrano sutra stiže u Sarajevo

D. J.
Foto: Instasgram
Foto: Instasgram
Mladi, proslavljeni italijanski glumac Mattia Carrano, biće jedan od specijalnih gostiju 15.Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo, a na ceremoniji dodjele nagrada biće mu uručen prsten Festivala za Best new apperance.

Mattia Carrano, 22-godišnjak, glumio je u prvoj sezoni Amazonove serije koja već bilježi milionske preglede "Prisma". Javnosti je iz prošlosti poznat kao mladi uspještni sportista, a već sada budućnost mu je zagarantovana u svijetu glume. Kao glavni glumac tumači dvije uloge (dva brata blizanca) Amazon italijanskoj originalnoj seriji autora Ludovica Bassegata i produkcije Cross Productions "Prisma".

"Prisma" je drama za mlade ali i odrasle od osam epizoda izgrađena na složenom odnosu između identiteta, aspiracije, fizičkog izgleda i seksualne, orijentacije grupe tinejdžera u Latini, gradu u blizini Rima. Na Imdb ova serija ima ocijenu 7.8.

Dva protagonista su blizanci Marko i Andrea (obojicu glumi Mattia), naizgled identični, ali duboko različiti po svojim ličnostima. Njihov put da pronađu sebe bio je u isto vrijeme i lijep i turbulentan. Drugog glavnog lika u seriji glumi Lorenzo Zurzolo, italijanski glumac poznat širom Evrope po svojim ulogama u Netflixovoj seriji "Baby".