{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
"Velika mi je čast raditi sa izvanrednom Angelinom Jolie"

F
23.9.2010. u 14:32
0
68
"Velika mi je čast raditi sa izvanrednom Angelinom Jolie"
0
Glumica Zana Marjanović otputovat će danas u Budimpeštu, gdje počinje snimanje novog filma jedne od najpoznatijih holivudskih glumica Angeline Jolie, u kojom je mlada bh. glumica dobila glavnu ulogu.
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis

Potvrdila je to Marjanović na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu, istaknuvši da za nju ova uloga predstavlja novi uzbudljivi angažman, kao i veliku čast što će raditi s tako izvanrednom glumicom, ali i ženom koja se zbog mnogih stvari potvrdila kao veliki humanista.

"U ovom sam trenutku toliko uzbuđena zbog prilike koja mi se pružila da nemam vremena razmišljati o onome što će biti sutra", kazala je ona.

Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Naglasila je da je riječ o epskoj drami čija se radnja događa u Bosni i Hercegovini između 1992. i 1995. godine, a prema dosadašnjim informacijama priča je to o muslimanki koja završava u srpskom logoru, te se između nje i mladića koji je pokušava spasiti rodi strasna ljubav. Film, za koji i scenarij i režiju potpisuje Angelina Jolie, bit će sniman u Budimpešti, ali dijelom i u Sarajevu.

Očekuje se da će snimanje trajati dva ili tri mjeseca, a da bi u Sarajevu moglo početi u novembru.

"Važno je naglasiti da je ovo priča koja ne promovira nikakve političke stavove, već je egzaktno ljubavna priča koja se dešava tokom rata u BiH. Film 'Snijeg' Aide Begić, te mnoge druge filmske i pozorišne uloge koje sam ostvarila, bile su referenca da dobijem ovu ulogu, ali su mi pružile i nužno iskustvo i sigurnost za ulogu koju ću tumačiti u Angelininom filmu", kazala je ona.

Iako nije htjela otkriti više detalja o ulozi i filmu, kao ni glumcima uz koje će igrati, istaknula je tek da je riječ o jako složenoj ulozi, te da će biti vrlo zahtjevan posao pokazati razvoj lika kroz četiri godine.

"Mislim da moja priča potvrđuje kvalitet bh. glumaca, ali isto mislim da mladi ljudi u BiH, koji su vrijedni i ambiciozni i često obeshrabreni, trebaju više vjerovati u sebe", istakla je je glumica.

Kasting za glavnu ulogu održan je u Londonu, u tajnosti.

Marjanović nije mogla odgovoriti na mnoga pitanja novinara zbog poštovanja prema kolegama i filmskom timu te tako nije potvrdila ni da li će ulogu igrati na engleskom ili bosanskom jeziku.

Osim uloge u "Snijegu", Marjanović je igrala i u filmovima "Ljeto u zlatnoj dolini", "Prva plata" i "Teško je biti fin".

Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: