Na repertoaru i "Zavjet ljubavi"
0

"U zemlji krvi i meda" od 16. februara u Cinema Cityu

Sarajevo-x.com
Multiplex Cinema City, nakon relativne normalizacije vremenskih uvjeta, najavljuje izuzetno bogat program novih filmskih ostvarenja za sve kategorije gledatelja, uz početak redovnog prikazivanja rediteljskog prvjenca Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda" i hita akcije Dan zaljubljenih "Zavjet ljubavi" te otvaranje novog akcionog trilera "Sigurna kuća", kao i najavu održavanja ranije odgođene Sedmice višegradskog filma 2012. u okviru Festivala Sarajevska zima.

Program Cinema Cityja od 16. februara predvodi ratna drama "U zemlji krvi i meda". Prvi kompletno autorski poduhvat Angeline Jolie, dobitnice Oskara i najveće zvijezde Holivuda, koja se u posljednjih nekoliko godina pokazala i kao jedan od najvećih humanitarnih radnika svijeta, kao ambasadorica dobre volje Ujedinjenih nacija, je potresna priča o ratu u Bosni i Hercegovini.

Film koji je u posljednjih nekoliko mjeseci svojom tematikom i političkom težinom uzburkao kompletnu svjetsku javnost te osvojio nominaciju za Zlatni globus u kategoriji najboljeg stranog filma, u naslovnim ulogama predstavlja sjajne bosanske glumce Zanu Marjanović, Gorana Kostića, Branka Đurića, Ermina Sijamiju, Vanesu Glođo, Jasnu Beri i Ermina Bravu te glumačke veličine iz regije Radeta Šerbedžiju, Nikolu Đurička i Miloša Timotijevića.

Radnja filma koji će scenaristica i rediteljica Jolie sa porodicom i kompletnom autorskom ekipom predstavila bosankoj publici na svečanoj projekciji u dvorani Zetra, dešava se za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Danijel, vojnik koji se bori na strani Srba, ponovo sreće Ajlu, Bošnjakinju koja je sada zarobljenica u logoru kojim on upravlja. Njihova nekad obećavajuća veza gubi sve granice realnosti s obzirom na situaciju u kojoj se oboje nalaze...

Pretprodaja ulaznica za projekcije filma, koji se radi zaista eksplicitnih scena nasilja ne preporučuje mlađima od 16 godina, je od prije nekoliko dana počela na blagajnama multiplexa.

S druge strane, Cinema City za sve pripadnice ljepšeg spola i zaljubljene parove, od 16. februara na repertoar donosi ljubavnu dramu "Zavjet ljubavi" (The Vow). Film koji je svoju bh. premijeru doživio u okviru ovogodišnjeg izdanja promotivne akcije Dan zaljubljenih, a koji je van svih očekivanja proteklog vikedna bio na prvom mjestu američke top-liste sa zaradom od fantastičnih 41 milion dolara, potpisuje mladi američki autor Michael Sucsy. U priči koja je zasnovana na istinitim događajima u naslovnim ulogama gledamo zanimljivi mladi par, Channinga Tatuma i Rachel McAdams, dok u sporednim ulogama gledamo sjajne veterane, dvostruku dobitnicu Oskara Jessicu Lange i iskusnog Sama Neilla.

Tatum i McAdamas u filmu igraju Paige i Lea, tek vjenčani mladi bračni par koji doživi tešku saobraćajnu nesreću nakon koje ona pada u komu. Kada se probudi, postane jasno da je u nesreći izgubila pamćenje, a njezin muž odlučuje ponovo osvojiti njeno srce...

Cinema City je u saradnji sa turističkom agencijom VTA za sve gledatelje filma "Zavjet ljubavi" pripremio i nagradnu igru. Uz kupljenu ulaznicu, svi gledatelji će dobiti kupon na kojem trebaju ispuniti svoje lične podatke te ga ubaciti u posebno pripremljenu kutiju na izlazu iz dvorane, tako ulaze u konkurenciju za osvajanje jednog od tri sjajna romantična putovanja za dvije osobe u Budimpeštu, Istanbul ili Rim. Imena sretnih dobitnika će biti objavljena nakon prve dvije sedmice prikazivanja filma "Zavjet ljubavi" u multiplexu Cinema City, najkasnije do 2. marta.

Za ljubitelje vrhunskog trilera Cinema City na repertoar od 16. februara donosi pravu poslasticu, hit "Sigurna kuća" (Safe House). U rediteljskom ostvarenju mladog švedskog autora Daniela Espinose u naslovim ulogama gledamo fantastični glumački duo koji čine najveća afroamerička zvijezda i dvostruki dobitnik Oskara Denzel Washington i trenutno vrlo popularni Kanađanin Ryan Reynolds. U sporednim ulogama filma, koji hvali i kritika i publika, gledamo sredovječnu ljepoticu Veru Farmigu i britanskog veterana Brendana Gleesona.

Washington u filmu igra najopasnijeg odmetnika CIA-e, Tobina Frosta, koji se pojavljuje poslije decenije provedene u bijegu. Kada sigurnu kuću u Južnoj Africi, u koju je vraćen, napadnu plaćene ubice, operativac početnik Matt Weston bježi sa njim. Ovi neočekivani saveznici će morati ostati živi dovoljno dugo da otkriju ko ih želi ubiti...

Multiplex Cinema City će od 20. februara ugostiti program ovogodišnjeg izdanja Festivala Sarajevska Zima, pod nazivom Sedmica višegradskog filma 2012. Retrospektiva najboljih filmskih ostvarenja Poljske, Češke, Mađarske i Slovačke u posljednjih nekoliko godina održat će se od 20. do 24. februara, a počinje projekcijom 3D spektakla poljskog reditelja Jerzyja Hoffmana "Bitka za Varšavu 1920" 20.februara u dvorani 1 u 18:30 sati. Projekcije programa Sedmica višegradskog filma su besplatne za sve posjetitelje.

Cinema City već naredne filmske sedmice, od 23. februara, priprema otvaranje najaktulenijih 3D naslova. Tu je nastavak stripovskog blockbustera "Ghost Rider 2: Duh osvete" koji predstojećeg vikenda predvodi konkurenciju na američkim kinoblagajnama te nastavak avanturističkog serijala „Putovanje u središte zemlje: Misteriozni otok“ koji je proteklog vikenda u vrlo jakoj konkurenciji bio na trećem mjestu top-liste sa odličnih 27 miliona dolara.

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije o aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.