{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Singapuru oboren rekord u dužini gledanja filmova

N
26.7.2004. u 14:38
0
0
U Singapuru oboren rekord u dužini gledanja filmova
0
U Singapuru oboren rekord u dužini gledanja filmova
Tri stanovnika Singapura postavila su novi svjetski rekord u dužini gledanja filmova bez prestanka, objavili su tamošnji mediji.
Oni su u jednom tržnom centru za 72 sata odgledali 36 filmova i namjeravaju ući u Guinnesovu knjigu rekorda. Dosadašnji rekorderi su 11 Newyorčana koji su prošle godine gledali filmove 66 sati i 30 minuta, podsjetila je agencija Reuters.

"Najteže je bilo ujutro kada smo imali halucinacije i nismo mogli razmišljati. Tada smo gledali u ekran, ali nismo mogli ništa razumjeti", izjavio je Michael Chia, jedan od troje rekordera koji su ušli u finale takmičenja koje je počelo u četvrtak, a završilo u nedjelju.

Takmičarima je bilo dozvoljeno da naprave pauzu od pet minuta između svaka dva filma, a poslije svakog trećeg filma po 15 minuta. Do finala nije uspio doći 21 takmičar.

"Nakon ovoga sigurno dugo neću gledati nijedan film", izjavio je 24- godišnji finalist Fasli Husen, koji je ostao budan do kraja usprkos tome što je imao gripu i uzimao lijekove. Troje finalista je, nakon 72-satnog gledanja uglavnom klasičnih i porodičnih filmova moralo odgovarati na pitanja o onome što su vidjeli.

Husen je dao točan odgovor na većinu pitanja, što mu je donijelo nagradu od 19.000 singapurskih dolara (11.080 američkih dolara).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: