Film/TV
0

U Singapuru oboren rekord u dužini gledanja filmova

NINA
Tri stanovnika Singapura postavila su novi svjetski rekord u dužini gledanja filmova bez prestanka, objavili su tamošnji mediji.

Oni su u jednom tržnom centru za 72 sata odgledali 36 filmova i namjeravaju ući u Guinnesovu knjigu rekorda. Dosadašnji rekorderi su 11 Newyorčana koji su prošle godine gledali filmove 66 sati i 30 minuta, podsjetila je agencija Reuters.

"Najteže je bilo ujutro kada smo imali halucinacije i nismo mogli razmišljati. Tada smo gledali u ekran, ali nismo mogli ništa razumjeti", izjavio je Michael Chia, jedan od troje rekordera koji su ušli u finale takmičenja koje je počelo u četvrtak, a završilo u nedjelju.

Takmičarima je bilo dozvoljeno da naprave pauzu od pet minuta između svaka dva filma, a poslije svakog trećeg filma po 15 minuta. Do finala nije uspio doći 21 takmičar.

"Nakon ovoga sigurno dugo neću gledati nijedan film", izjavio je 24- godišnji finalist Fasli Husen, koji je ostao budan do kraja usprkos tome što je imao gripu i uzimao lijekove. Troje finalista je, nakon 72-satnog gledanja uglavnom klasičnih i porodičnih filmova moralo odgovarati na pitanja o onome što su vidjeli.

Husen je dao točan odgovor na većinu pitanja, što mu je donijelo nagradu od 19.000 singapurskih dolara (11.080 američkih dolara).