"Novi svijet"
1

U Sarajevu održana premijera novog nastavka Spider-Mana

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Novi nastavak Spider-Mana naziva "Novi svijet" u 2D titlovanoj verziji premijerno je prikazan u sarajevskom multipleksu Cinema City.

U sali najvećeg sarajevskog kina publika je uživala u skroz drugačijoj i revolucionaroj priči o Spider-Manu. U novu Spider-Man priču uveo ih je tinejdžer iz Brooklyna Miles Morales koji je publici otkrio neograničene mogućnosti Spider-Man svijeta. Osim toga, nova Spider-Man priča natjerala je gledaoce da preispitaju sve što su do sada znali o Peteru Parkeru i njegovoj transformaciji u Spider-Mana.

Plejada vrhunskih glumaca, voditelja i muzičara iz regiona je svojim glasovima i glumačkim izvedbama ovaj animirani hit, osim starijoj ekipi, približila i nešto mlađoj publici. Tarik Filipović, Goran Grgić, Adnan Prohić, Nina Violić, Ivan Šarić, Željko Bebek, Miroslav Ćiro Blažević, Marko Marković, Srđan Timarov, Đurđina Rajić Djixx, Dragan Vujić Vujke, Nika Ilčić, Filip Milenkov Ćofi, Dušan Srbljak samo su neka od imena koja su zaslužna za sinhroniziranje verzije filma.