Film/TV
2

U pripremi čak tri filma o Lanceu Armstrongu

Totalsport
Čak tri velika filmska studija u ovom trenutku planiraju snimanje filmova o jednom od najvećih prevaranata u historiji sporta - penzionisanom američkom biciklisti Lanceu Armstrongu.

Priča o čovjeku koji je prebolio rak, pa nakon toga sedam puta osvojio najveću svjetsku biciklističku utrku (Tour de France), da bi se nekoliko godina kasnije ispostavilo da je sve uspjehe postigao uz pomoć dopinga, kao da je stvorena za filmsko platno. Prepoznali su to, dakako, uvijek spremni holivudski moćnici, tako da su u pripremi već tri filma o osramoćenom Teksašaninu.

Posljednja se u priču uključila produkcijska kuća Working Title, čije je sjedište u Velikoj Britaniji, ali je u vlasništvu američkog filmskog diva Universala. Working Title je otkupio prava na knjigu "Sedam smrtnih grijeha" koju je napisao sportski novinar Sunday Timesa David Walsh.

Drugi veliki studio koji kreće u projekt je Paramount Pictures koji ima prava na nadolazeću knjigu "Krug laži", američke autorice Juliet Macur. Već se zna da bi reditelj ovog filma trebao biti J.J. Abrams koji je režirao i hitove poput "Nemoguće misije 3" ili "Zvjezdanih staza".

Studio Warner Brothers je otkupio prava na knjigu "Tajna utrka", biciklističkog pokajnika Tylera Hamiltona. Režije ovog projekta bi se trebao uhvatiti Jay Roach, inače poznat po komedijama kao što su "Austin Powers" i "Dozvola za brak".