|

U Dubrovniku završeno snimanje "dubrovačkih scena" filma Robin Hood

U Dubrovniku završeno snimanje "dubrovačkih scena" filma Robin Hood
1
F
FENA
6.3.2017. u 20:55
13
komentara
1

dijeljenja
U Dubrovniku završeno snimanje "dubrovačkih scena" filma Robin Hood Foto: Arhiv/Klix.ba
Scenom paljenja sela u Posatu u Dubrovniku završeno je snimanje "dubrovačkih scena" filma "Robin Hood: Origins", a filmska ekipa već sutra seli u Istru, a potom u Mađarsku gdje će se snimati do sredine maja.
Menadžer za lokacije tvrtke "Pakt media" Dean Tošović rekao je kako je scena paljenja izvedena specijalnim efektima te kako drvena građa nije zapravo zapaljena, a dodao je i kako su glumci, ali i produkcija bili oduševljeni Dubrovnikom.

"Snimalo se ukupno 12 dana, a bilo je angažirano oko 700 statista. U Dubrovnik je došlo 650 članova filmske ekipe, a snimali smo na Stradunu, u Posatu, na tvrđavi Bokar itd. Glumci i produkcija oduševljeni su gradom", rekao je Tošović.

Nije mogao odgovoriti na pitanje koliko je novca ukupno potrošeno u Dubrovniku.

"Znam da su bila tri hotela puna, a ekipa sada seli u Istru. Snimanje se završava u Mađarskoj do sredine petog mjeseca", dodao je.

Snimanje filma "Robin Hood: Origins" u kojem glavne uloge tumače Taron Egerton, Jamie Foxx i Jamie Dornan počelo je 20. februara, a režiser je Otto Bathurst. Izvršni producent je E. Bennett Walsh, a među ostalim, film producira i Leonardo DiCaprio.

Ukupni budžet za ovaj film je 90 miliona dolara, a dodatnih 100 miliona uložit će se u njegovu promociju.

Uoči početka snimanja režiser filma Otto Bathurst izjavio je na konferenciji za novinare u Dubrovniku, kojoj su prisustvovali i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ministar turizma Gari Cappelli, da je prije "otkrića Dubrovnika" proveo tri mjeseca u Engleskoj bezuspješno tražeći grad koji bi mogao utjeloviti srednjovjekovni Nottingham.

Prema navodima produkcije, preostale filmske kulise trebale bi se ukloniti s dubrovačkih javnih površina do kraja ove sedmice.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...