Uoči otvaranja
8

Turisti oduševljeni Sarajevo Film Festivalom, željno iščekuju projekcije

S.H.P.
U Sarajevu se večeras otvara 25. Sarajevo Film Festival, te će glavni grad BiH narednih sedam dana biti centar regiona. Prošetali smo gradom i razgovarali s turistima. Neki nisu željeli pričati pred kamerom, ali su kazali kako se raduju večerašnjem otvaranju.

U Sarajevu danas uživaju posjetitelji iz svih dijelova svijeta. Iako neki nisu znali znali da se narednih sedam dana održava festival oduševljeni su činjenicom da će biti u Sarajevu za vrijeme ovog velikog filmskog događaja, te planiraju pregledati strane ali i domaće filmove.

"Pogledat ću neke filmove jer je na Filipinima Sarajevo Film Festival veoma popularan. Znajući da je ovo međunarodni festival, očekujemo i strane umjetnike iz filmske industrije, prvenstveno SAD-a ali i iz cijelog svijeta", rekao je turista s Filipina.

Drugima je dolazak na Sarajevo Film Festival postao dugogodišnja tradicija.

"Na Sarajevo Film Festival dolazim već 20 godina. Za mene je svake godine moranje otići na Sarajevo Film Festival. Planiram pogledati takmičarski program i dokumentarne filmove. Nismo pravili detaljen planove. Volio bih pogledati i neke nove filmove bh. filmske industrije", rekao je turista iz Njemačke koji je u Sarajevo došao sa svojom suprugom.

Turista iz Rumunije iako u Sarajevo nije došao zbog Sarajevo Film Festivala kazao je kako će ipak otići na otvaranje, te pogledati neki od filmova.