Za kraj mjeseca
0

Tri nova filma na repertoaru Cinema Citya od 22. augusta

M. A.
Na repertoaru sarajevskog kina Cinema City od 22. augusta naći će se tri nova filmska naslova, a jedan od njih je dugoočekivani film Quentina Tarantina "Bilo jednom u Hollywoodu".

"Kraljice zločina" je akcija rediteljice Andree Berloff u kojoj glavne uloge igraju Melissa McCarthy, Tiffany Haddish, Elisabeth Moss...

Radnja se odvija tokom 70-ih godina u zapadnom dijelu Manhattana u New Yorku, poznatim pod nazivom Hell´s Kitchen. Prati žene mafijaša koje vješto preuzimaju posao od svojih muževa koji su smješteni u zatvor.

U filmu se pojavljuju i Domhnall Gleeson, Common, James Badge, Brian d Arcy James, Margo Martindale, Bill Camp i Jeremy Bobb.

Film je rediteljsko-scenaristički debi Andree Berloff koja ima Oscar nominaciju za scenario filma "Straight Outta Compton".

"Bilo jednom u Hollywodu", devet film istaknutog reditelja Quentina Tarantina, donosi nove uloge holivudskih zvijezda Leonarda DiCaprija, Brada Pitta i Margot Robbie.

Ovo je priča o glumcu i njegovom dvojniku koji kreću na put kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji daleke 1969. godine. Radnja filma se odvija u Los Angelesu i to na vrhuncu hippie Hollywooda.

Glavni likovi u filmu Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), bivša zvijezda jedne western TV serije, i njegov dugogodišnji dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt) u vrijeme zadnjih trzaja zlatnog Hollywooda bore se za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Međutim, Rick ima poznatu susjedu - Sharon Tate (Margot Robbie)...

"Nevjerovatan život psa Enza", originalnog naziva "The Art of Racing in the Rain", je novi film u nizu proslavljenog reditelja Simona Curtisa.

Milo Ventimiglia, glumi Dennyja, vozača trkaćeg automobila, posvećen je svom duhovitom, mudrom, gotovo ljudskom psu, Enzu. Enzo je Dannyju više od kućnog ljubimca, on mu je najbolji prijatelj.

Denny upoznaje Eve, učiteljicu koju glumi Amanda Seyfried, zaljube se, vjenčaju i dobiju dijete. Uz podršku Eve i Enza Denny uči kako biti porodični čovjek u kriznim trenucima, koristeći lekcije koje je naučio na stazi. Ovu dirljivu i emotivnu priču je režirao Simon Curtis, a temelji se na bestseleru Gartha Steina...