|

Trebinjski filmski festival najavit će izložba "Sjećanje na Valtera"

Trebinjski filmski festival najavit će izložba "Sjećanje na Valtera"
7
Klix.ba
6.8.2017. u 15:49
21
komentara
7

dijeljenja
Trebinjski filmski festival najavit će izložba "Sjećanje na Valtera" Peđa Milojević
Trebinje će od 7. augusta biti domaćin brojnim filmskim radnicima i doajenima srpske, jugoslovenske i svjetske kinematografije koji će se družiti sa publikom u čast 5. Festivala mediteranskog i evropskog filma.
Festival će svečano biti otvoren sutra u 20:30 sati na platou ispred Kulturnog centra, obraćanjima gradonačelnika ovog grada Luke Petrovića, dobitnika prestižnih nagrada “Zlatni platan” - Ljiljane Blagojević i Igora Gala, te osnivača, selektora i umjetničkog direktora ove manifestacije Peđe Milojevića.

Prema Milojevićevim riječima, Trebinje će i ove godine sedam dana biti u znaku filmskog festivala, tokom koga će 24 projekcije biti prikazane na platou ispred Kulturnog centra, dok će se 9. i 11. avgusta filmska ostvarenja prikazivati na ljetnoj sceni Doma mladih.

“Pored Ljiljane i Igora, sa nama će u narednih sedam dana biti i Kole Angelovski, Luka Bursać, Brankica Sebastijanović, Milan Kalinić, Danica Maksimović, Nemanja Ćipranić i Domagoj Mrkonjić”, rekao je Milojević.

On je dodao da je, kao i prethodnih godina, program festivala podijeljen na kratke i dugometražne filmove koji su produkcija deset država iz regiona, Mediterana i Evrope - Srbije, Crne Gore, BiH, Hrvatske, Makedonije, Španije, Grčke, Turske, Italije i Izraela.

Gosti festivala će se i ove godine, pored na sceni Kulturnog centra i Doma mladih, družiti sa Trebinjcima na ulicama, pijaci, a posjetit će i prestižne trebinjske vinarije i medare, po čijim je kvalitetnim proizvodima ovo podneblje prepoznatljivo u širem regionu.

“Ovo je jedini grad i festival gdje svaki građanin može razgovarati sa glumcima i drugim filmskim radnicima. Družimo se sa ljudima koje sretnemo u Starom gradu, u šetnji prelijepim trebinjskim ulicama i mostovima”, naveo je Milojević.

Festival će otvoriti kratki bosanskohercegovački film “Igra”, dok će nakon dodjela “Zlatnog platana”, biti projekcija srpskog filma “Rekvijum za gospođu J”.
Svečanom otvaranju festivala, u galeriji Kulturnog centra prethodiće otvaranje izložbe pod nazivom "Sjećanje na Valtera", koja je posvećena Velimiru Bati Živojinoviću.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...