Zbog filma
16

Traže 100 miliona dolara: Nasljednici Michaela Jacksona najavili tužbu protiv HBO-a

Klix.ba
Zbog dokumentarnog filma "Leaving Neverland" nasljednici kralja popa Michaela Jacksona tužit će HBO u iznosu od 100 miliona dolara. Ovaj film koji je premijerno prikazan na Sundance festivalu govori o njegovom navodnom zlostavljanju maloljetnika.

Porodični advokat tvrdi kako je Michael nevin, te da su HBO-ovi zaposlenici nisu propisno ispitali i istražili materiju o kojoj su snimili dokumentarac, da nisu provjerili sve činjenice, već su samo finansirali i producirali film u kojem su govorile dvije žrtve koje su već ranije, pod zakletvom, rekle porodici i policiji da se između njih i Jacskona ništa nije dogodilo.

U filmu koji traje četiri sata, fokus je na optužbe za seksualno zlostavljanje Wadea Robsona i Jimmyja Safechucka, koje datiraju iz osamdesetih godina, kada su bili u dobi od 7 i 10 godina.Oni tvrde kako im je kralj popa za seks davao slatkiše, a kažu kako je pjevač čak odglumio i vjenčanje s jednim od njih.

Uprkos tužbi, iz HBO-a su kazali kako će ipak nastaviti emitirati ovaj dokumentarac. Iako porodica tvrdi da je između HBO-a i kralja popa postojao ugovor po kojem ga ne smiju klevetati iz HBO-a su kazali da ti navodi nisu tačni.

"Uprkos svim očajničkim pokušajima da se film ne prikaže, naši planovi ostaju nepromijenjeni. To će gledateljima omogućiti da sami procijene film i tvrdnje u njemu", rekli su iz HBO-a.

Dokumentarac će se emitirati u dva dijela 03. i 04. marta, a svaki dio trajat će dva sata.