|

"Transformersi" među kandidatima za "Zlatnu malinu"

"Transformersi" među kandidatima za "Zlatnu malinu"
0
A
Anadolija
14.1.2015. u 12:43
14
komentara
0

dijeljenja
"Transformersi" među kandidatima za "Zlatnu malinu"
Izabrani su kandidati za "Zlatnu malinu", nagradu koja se dan uoči dodjele "Oscara" tradicionalno dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja u protekloj godini.
Film "Transformers: Age Of Extinction” nalazi se na listi kandidata za najgora holivudska dostignuća. Četvrti nastavak "Transformersa" "Age of Extinction" ima nekoliko nominacija, među kojima je i ona za najgori film, najgoreg redatelja i najgori scenarij.

Cameron Diaz je kandidatkinja za najgoru žensku ulogu u filmovima "The Other Woman" i "Sex Tape", kao i za najgoru pomoćnu žensku ulogu u filmu "Annie".

Adam Sandler, koji je 2012. godine postavio rekord po osvojenim "Zlatnim malinama" u filmu "Jack and Jill", i ove godine je kandidat za najgoru mušku ulogu u filmu "Blended".

“A Million Ways To Die In The West”, "Transformers: Age Of Extinction”, “Sex Tape” i “The Interview” filmovi su koji će se boriti za titulu najgoreg na dodjeli “Zlatne maline”, prema listi koja je procurila u javnost.

Film "Jack and Jill" kandidat je i za najgori glumački par, kao i za najgoreg scenaristu.

"Zlatnu malinu" dodjeljuje posebna fondacija, osnovana 1980. godine kao parodija na nagradu Američke akademije za filmsku umjetnost "Oskar". Sama nagrada je u obliku maline veličine golf loptice, a vrijedi manje od pet dolara. 
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...