Na crvenom tepihu sa Penelopom
0

Toronto: Adnan Hasković u četvrtak na premijeri filma "Venuto al Mondo"

Klix.ba
Adnan i Penelope na snimanju filma u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adnan i Penelope na snimanju filma u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bh. glumac Adnan Hasković otputovao je jutros na prestižni Toronto International Film Festivalu gdje će 13. septembra biti upriličena svjetska premijera filma "Twice Born (Venuto al Mondo)" italijanskog reditelja Sergia Castellitta.

Hasković će se predstaviti publici Festivala na crvenom tepihu zajedno sa rediteljem, spisateljicom Margaret Mazzantini po čijem istoimenom romanu je nastao film, kao i oskarovkom Penelope Cruz i mladim američkim glumcem Emileom Hirscheom te Pietrom Castellittom i turskom glumicom Saadet Aksoy.

Glumac ZONE Hasković igra jednu od tri glavne uloge u filmu pa je tako na ovom festivalu i najavljen među zvijezdama koji su ovogodišnji gosti TIFF-a. Inače, film je uvršten u Gala program, glavni i ujedno najatraktivniji program Festivala koji privlači najveću pažnju svjetskih medija.

Među ostalim glumcima u filmu će se pojaviti i još troje glumaca ZONE: bh. glumci Emina Muftić i Ermin Sijamija te hrvatski glumac Sven Medvešek.

Adnan Hasković spada među najtalentovanije evropske glumce mlađe generacije pa ga tako nakon predstavljanja na Toronto International Film Festivalu očekuju premijere austrijskog filma „Body Complete“ Lukasa Sturma i holivudskog SF trilera "Snowpiercer" u režiji Joon-hoa Bonga.