Film/TV
0

Tim Burton će režirati mjuzikl "Sweeney Todd"

FENA
Tim Burton i Helena Boham Carter
Tim Burton i Helena Boham Carter
U londonskom filmskom studiju Pinewood snima se filmska verzija poznatog mjuzikla Stephena Sondheima "Sweeney Todd". Iza projekta stoje hollywoodski majori DreamWorks i Warner Bros, mjuzikl je adaptirao John Logan a režiser je genijalni čudak Tim Burton.

"Oduvijek sam želio režirati mjuzikl, a od svih mjuzikala "Sweeney Todd" mi je najomiljeniji. Kombinacija smisla za humor, strava i pregršt emocija Stephena Sondheima je nešto što me je oduvijek privlačilo njegovim djelima", izjavio je Burton dok je autor komada prigodno izjavio da prava priča ponekad mora čekati prave ljude koji će je ekranizirati.

"Sweeney Todd" govori o nepravedno zatvorenom brijaču u viktorijanskoj Engleskoj koji se želi osvetiti sucu koji ga je poslao u zatvor. Glavne uloge igraju omiljeni režiserov glumac Johnny Depp i režiserova žena Helena Boham Carter a uz njih angažirani su i Alan Rickman, Timothy Spall, Sacha Baron Cohen i Christoper Lee.

Svi glumci sami će pjevati originalne songove iz mjuzikla čija je praizvedba na Broadwayju bila daleke 1979. godine. Film će se pojaviti u kinima u drugoj polovici godine.