Preminuo 2012. godine
58

Sylvester Stallone progovorio o smrti sina: Kad stavite stvari ispred porodice posljedice su razorne

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Na Netflixu je objavljen dokumentarac "Sly" koji govori o životu slavnog glumca Sylvestera Stallonea.

Između ostalog, Stallone je u filmu o svom životu progovorio o brojnim bolnim temama kao što su loš odnos s ocem, ali i smrt sina Sagea.

Glumac je rijetko komentirao smrt sina, koji je preminuo u 36. godini zbog ateroskleroze koronarne arterije, koja je uzrokovala srčani udar (prva izvješća su naslućivala da je povezano s drogom).

U dokumentarcu su prikazane snimke Sagea u 14. godini, kad glumi Roberta, sina Rockyja Balboe u "Rockyju V". Priča tog dijela iz 1990. usredotočena je na Rockyjev težak odnos sa svojim djetetom jer dječak smatra da Rocky provodi mnogo više vremena trenirajući s boksačem Tommyjem (Tommy Morrison) nego sa svojom obitelji uključujući suprugu Adrianu (Talia Shire).

Na pitanje podsjeća li ga radnja filma na njegov odnos sa Sageom u stvarnom životu, glumac je kazao: "Nažalost, da. Pokušavam uzeti nešto što bih zapravo volio da sam učinio u stvarnom životu, ali nisam to mogao učiniti. I tako bih prilično često to radio teatralno, magično. Puno toga je istina. Nažalost, kad stavite stvari ispred svoje obitelji, posljedice su prilično radikalne i razorne".

Dokumentarac prikazuje i scene s premijere "Rockyja V" gdje glumac priča o očinstvu dok je stajao sa svojim sinom.

"Postoji rečenica u filmu: 'Tako mi je drago što se rodio jer sada mogu živjeti kroz tvoje oči.' Mislim da je to ono što očevi traže od svoje djece. To je produžetak, djelić besmrtnosti. Sve dok je on živ, tvoje sjećanje će uvijek biti živo, da si učinio nešto dobro. Mislim, nadaš se tome", izjavio je.

Inače, 77-godišnji Stallone je sina imao s bivšom suprugom Sashom Czack, s kojom ima i sina Seargeoha Stallonea.