Film/TV
19

Stižu novi filmovi u Cinema City

Od 01. do 07. januara na repertoar Cinema Cityja stižu četiri nova filmska ostvarenja "Samba", "Igra oponašanja", "U šumi" i "Snježna kraljica 2".

"Samba" je francuska komedija, drama, redateljskog dvojca Oliviera Nakackea i Erica Toledanoa. Glavne uloge u filmu tumče Omar Sy, Charlotte Gainsbourg i Tahar Rahim.

Samba je Senegalac koji je kao ilegalni imigrant došao u Francusku prije 10 godina i od tada radi različite fizičke poslove. Alice je uspješna menadžerica koja je nedavno doživjela burn out i psihički pukla od stresa. Oboje se, svako na svoj način, bore kako bi se izvukli iz svojih besperspektivnih života. Samba je spreman učiniti sve ne bi li dobio radnu dozvolu, dok se Alice pokušava vratiti rutini svakodnevnice. Jednoga dana sudbina ih spoji...

"Igra oponašanja" (The Imitation Game) je bografska drama, triler redatelja Mortena Tylduma, gdje glavne uloge tumače Benedict Cumberbacht, Keira Knightley i Charles Dance. Igra oponašanja je film koji do sada ima pet nominacija za zlatni globus.

Film Igra oponašanja snimljen je prema istinitoj priči Alana Turinga, genijalnog britanskog matematičara i informatičara koji je tijekom Drugog svjetskog rata uspio dekodirati šifrirani komunikacijski sustav kojeg su nacisti koristili u međusobnoj komunikaciji. Jednako intrigantan bio je i njegov privatan život...

“U šumi“ (Into The Woods) je muzička drama redatelja Roba Marshalla, a u glavnim ulogama su Meryl Streep, Johnny Depp i Emily Blunt.

Priča se okreće oko pekara i njegove supruge koje zla vještica (Meryl Streep) urekne na neplodnost. Kako bi razbili prokletstvo i zasnovali željenu obitelj, par de morati prodi kroz niz zadataka u koje su uključeni likovi iz ostalih bajki kao što su Crvenkapica, Janko i čarobni grah i Zlatokosa.

"Snježna kraljica 2" (Snow Queen 2) je animirani crtić, redatelja Alexeya Tsitsilina.

Nakon što je pomogao Gerdi i Kaiju, simpatični trol Orm vratio se u svoju zemlju u kojoj se ne može pomiriti sa životom rudara na koji je osuđen kao ni sa svakodnevnim nepravdama koje mora trpjeti. Orm izlaz vidi u vjenčanju s princezom pa počinje svima lagati kako bi do nje došao. No, sa svakom laži koju izgovara, njegov zli dvojnik, Snježni kralj, postaje sve veći i jači...