Ove jeseni
3

Stiže film "The Books of Knjige: Slučajevi pravde"

Klix.ba
Dugometražni igrani film crnogorske humorističke trupe The Books of Knjige najesen stiže u kina, a prije toga će premijerno biti prikazan na nekom od ljetnjih filmskih festivala.

"Slučajevi pravde su prilično krvav i surov film i sigurno daleko od očekivane lake komedije. Čini mi se da smo uspjeli i da bude zabavan, a nepredvidljiv jer domaći, tj. regionalni filmovi imaju tu manu da se vrlo lako pročitaju. Mislim da će posebno dobro reagovati publika u BiH i zato ćemo se truditi da stignemo za selekciju Sarajevo Film Festivala pošto smo još u fazi postprodukcije”, kazao je režiser filma Zoran Marković Zonjo.

Žanrovski film je krimi komedija, a scenario se vrti oko dva nesposobna detektiva koji pokušavaju riješiti slučaj ubistva. Naivni detektivi misle da će vrlo lako riješiti slučaj ne sluteći da će se uplesti u kriminalnu mrežu koja će ih odvesti u propast.

Glavne uloge nose članovi The Books of Knjige: Veselin Gajović Gajo, Goran Vujović, Aleksandar Radunović Popaj, Zoran Marković Zonjo, a pored njih tu su i: Nikola Kolja Pejaković, Izudin Bajrović, Nebojša Glogovac, Zenit Đozić, Tihana Ćulafić, Sejdo Alijaj, Zoran Kesić i drugi.