Vidno razočarani
6

Stigao trailer za nastavak filma "Fantastic Beasts", obožavatelji pišu: Nije vrijedno gledanja

I. B.
Twitter/Fantastic Beasts
Twitter/Fantastic Beasts
Prvi trailer za dugoočekivani film "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore" napokon je tu, a već je dobio pozamašan broj komentara.
Naime, ljubitelji priče o čarobnjacima željno iščekuju proljeće 2022. godine, kada će novi nastavak ugledati svjetlo dana, a sada je tu i prvi uvid u film.

Obožavatelji koji su se razočarali nakon vijesti da će Johnny Deppa u ulozi Grindelwalda zamijeniti danski glumac Mads Mikkelsen, sada su po prvi put mogli vidjeti kako će to izgledati. A ono što smo primijetili je - da nisu baš oduševljeni.

Iako se Mikkelsen u traileru pojavio svega nekoliko sekundi, to je bilo dovoljno da krene lavina komentara.

"Neoprostivo je ovo što ste učinili Deppu", "Volim ovaj film, ali nije vrijedan gledanja bez Johnny Deppa", "Hvala, ali ne planiram gledati", "Vratite nam pravog Grindelwalda", "Ljuta sam jer ste tek tako odbacili Deppa", pisali su na Twitteru.

Ipak, bilo je tu i onih koji su se složili da novom glumcu treba dati priliku.

"Mikkelsen nije kriv, on je dobar glumac", "Pustite čovjeka na miru", "Mislim da će ova uloga pristajati Madsu, druga je stvar što smo navikli na Deppa", "Dati ću priliku Madsu Mikkelsenu, on je odličan glumac", pisali su.

Podsjećamo, iz Warner Brosa prošle su godine tražili da Depp podnese ostavku u ulozi Grindelwalda, na šta je glumac pristao.

Priča se vrti u periodu kada je profesor Albus Dumbledore otkrio da će mračni čarobnjak Gellert Grindelwald pokušati osvojiti cijeli svijet čarobnjaka. U pomoć zove Newta Scamandera te zajedno sa timom kreću u opasnu misiju.

Film izlazi 15. aprila 2022. godine.