Prije nego je planirano
28

Treći nastavak filma "Fantastic Beasts" stiže u aprilu 2022.

L. K.
Foto: Jaap Buitendijk
Foto: Jaap Buitendijk
Obožavatelje priče o čarobnjacima obradovat će informacija da treći nastavak filma "Fantastic Beasts" u kina stiže 15. aprila 2022. godine, piše Variety.

Iako je prvobitno najavljeno kako će film u kina stići tek 15. jula 2022. godine, Warner Bros odlučio je pomjeriti datum premijere za tri mjeseca.

Puni nastavak novog nastavka je "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore", a donosi priču o periodu kada je profesor Albus Dumbledore otkrio da će mračni čarobnjak Gellert Grindelwald pokušati osvojiti cijeli svijet čarobnjaka.

Svjestan da ga ne može zaustaviti sam, Dumbledore u pomoć zove Newta Scamandera, koji zatim poziva tim čarobnjaka i vještica, kao i jednog hrabrog bezjačkog pekara. Zajedno kreću u opasnu misiju u kojoj susreću novu opasnu zvijer i suočavaju se sa velikim brojem Grindelwaldovih vjernih pratitelja.

Režiju trećeg nastavka potpisuje David Yates, koji je prije nekoliko godina radio i na originalnoj "Harry Potter" franšizi.

Podsjetimo da je "Fantastic Beasts" bio u fokusu medija krajem prošle godine, kada je Johnny Depp bio prisiljen odstupiti od uloge Gellerta Grindelwalda nakon što je britanski tabloid objavio tekst u kojem ga optužuje da je fizički zlostavljao svoju suprugu Amber Heard.

Uprkos brojnim peticijama koje su potpisali milioni obožavatelja, Warner Bros nije promijenio odluku, a uloga mračnog čarobnjaka predata je Madsu Mikkelsenu.