Film/TV
0

Srpski film najcenzurisaniji film u posljednjih 16 godina

Sarajevo-x.com
Kontroverzni Srpski film režisera Srđana Spasojevića postao je film sa najviše izrezanih scena u posljednjih 16 godina, objavio je Britanski odbor za klasifikaciju filmova.

Iz mračnog trilera koji obiluje uznemirujućim scenama seksa i nasilja uklonjene su četiri minute i 11 sekundi sadržaja. Prethodni "rekord" držao je indijski film Nammavar, iz kojeg je 1994. godine izrezano pet minuta i osam sekundi nasilnog sadržaja.

Glasnogovornik Odbora rekao je da su brojni rezovi urađeni zbog uklanjanja elemenata seksualnog nasilja koji potiču na seksualno nasilje.

Prikazivanje filma u Velikoj Britaniji zakazano je za 10. decembra, ali distributeri još uvijek ne znaju u koliko će se kina prikazati.

Glasnogovornik distribucijske kompanije Revolver Entertainment rekao je da će oni pokušati prikazati verziju filma koja je najbliža originalnom izdanju.

"Kompanije je film prepoznala kao beskompromisan, umjetnički i politički stav i daje potpunu podršku režiseru", saopšteno je iz Revolvera. Oni su dodali da smatraju da film zaslužuje da bude prikazan i na velikim i na malim ekranima.

Scenario za film napisao je Aleksandar Radivojević, koji ga je nazvao dnevnikom zlostavljanja srbijanske vlade.

On je rekao da je film napravljen kako bi pokazao snagu vođa da hipnotiziraju ljude i natjeraju ih da rade ono što ne žele, prenosi BBC.