Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Toga ima masa u BiH. Penzioneri donijeli penzije iz vana i uzivaju, zasluzeno. Nije to neobicno ni i drugim zemljama. I Ameri se cesto u kasnoj dobi sele iz skupih gradova na obalama u jeftinije drzave u sredisnji dio zemlje.
tema veoma aktuelna na zapadu,u njemackoj veliki broj penzionera su socijalni slucaj,kirije su skocile u nebesa,dobrodosli su samo oni koji mogu placati koliko traze,ja u Minhenu ne bih zivio nema tih para a tako je u gotovo svim velikim gradovima
Kod nas ljudi misle, da u Njemackoj euri na grani rastu. Da te Njemci docekuju ko najrodjenijeg, sa rahat lokumom.
Upravu si Srđane, sa minimalnom Njemačkom penzijom u Bosni možeš živit sasvim pristojno. Tako da si sam naveo jedan od večinskih razloga zbog kojeg odlaze. U Bosni radiš,ne nego gineš i nakraju ti daju 300 KM a naši drage vođe oni za neeeee radddddd dobiju nešto crkavice 1500 do 3000 da prežive od prvog do prvog.
Njemci, raskrinkani ste.,
Prvi putcujem za ovo da njemacki penzioneri sele na istok..
nije sjajni, ali da si najgori kada se vratis u BiH kralj si. Tamo nema Bakira, Dodika i Covica da se narod vrti oko toga. Tamo je rad i sigurost. Radi i postuj zakone
Hmmm drzava participira i pomaze takvim kategorijama ili sufinancira u placanju stana.Tako da mi ovaj slucaj malo ...Kako god zapamtila je penziju i njemacki penzioni fond je za iducih 20 godina siguran.Hajd ovdje dozivi penziju i poslije zivi od nje...
Lopina.
Ba kijska propaganda. Pokušavaju nijemce proglasiti bijednicima kao sto su balkanci.
ovdje jarane ne da ne cvjetaju nego zbog klime i okruzenja ne nicu a i one sto presadis se osuse. samo cvjeta korov drustva i ambrozija ugusi nas a lijeka nema
jeftino ta baba placa stan u hamburgu.
Srdjane jedino se kod nas u svijetu NERAD LOPOVLUK I LAZ debelo placaju. Kako u Njemackoj tako i svugdje u razvijenom svijetu moras zapeti iz petnih zila da bi nesto stvorio i imao.Kod njih nema GRATISA kao ovdje.
pa kad zaradis njemacku pemziju...tu mnimalnu ako si fizikaner, fino napravis sebi kucu u rodnom selu ili kupis stan na stupu i vratis se u bosni pod uslovom da nije ratno stanje i zivis od njemacke pemzije ko paša. pa zar nije?
Bookir ti sve pokjade i tu tvoju crkavicu iz njemacke
Ko zagovara pripajanje Srbiji neka ide u Srbiju, ko zagovara pripajanje Hrvatskoj neka ide u Hrvatsku... oduzeti im Bosansko Drzavljanstvo... pa kad dodzu tamo onda ce vidjeti da ih svi zovu Bosanci. A u Bosnu nema nazad eto vam i Srbija i Hrvatska pa se yebite.